220l - Paletki i krewetki - OneyeSnake - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

220l - Paletki i krewetki - OneyeSnake

Liczba wyświetleń: 3794·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Nowa aranżacja akwarium 220l; start 22/04/17; docelowo paletki i krewetki. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Postaram się co jakiś czas wrzucić fotkę z postępu. Proszę o konstruktywne uwagi ale ostrzegam że ostatnie raz słodkowodne akwarium miałem 20 lat temu ( jak ten czas płynie ...). Ostatnie 5 lat spędziłem nad akwarium morskim. Wiec całkowicie zielony nie jestem. Jak ktoś jest ciekawy co z tego wyjdzie zapraszam do podążania.
Załączniki
IMG_5540.JPG
IMG_5540.JPG (30.52 KiB) Przeglądane 1949 razy

OneyeSnake
Ranga: Początkujący

ArturI Cegłów
Zdjęcie pokazuje docelowy zbiornik?
Dla paletek najlepszy jest piasek. PRzy tej aranżacji krewetki będą jak na świeczniku - szybko staną się obiadem paletek...

ArturI
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Cegłów

Witam,

W moim akwarium z paletami krewetki szybko zniknęły. Te które nie stały się przekąską dla palet odnalazły się w pierwszej przegrodzie sumpa. Generalnie nie polecam takiego połączenia, zwłaszcza w przedstawionej przez Ciebie aranżacji.
Oczywiście możesz spróbować, może Twoje palety nie będą gustowały w żywym pokarmie. :D

zajcew
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
maniapi Białystok
Aranż średnio odpowiedni dla placków jak wyżej piasek i patyki słabsze światło żeby się czuły bezpieczniej.
A połączenie z krewetkami to po prostu nakarmienie ryb.

maniapi
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Białystok

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Jak fotografować krewetki - wideoporadnik

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3859
Zapraszam do obejrzenia.

Odmulanie a krewetki

12lkupis w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1934
Czy tylko ja mam taki problem że podczas odmulania dna w 160l akwarium zarośniętym Glossostigmą wyrywam z trawnika stada małych krewetek. Potem mozolnie łowie je w wiaderku. :twisted:

Mchy i krewetki

lukaszCK w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 4258
Witam przedstawiam moje krewetkarium wymiary zbiornika: 51x24x25h fitracja: filtr hamburski podłoże: czarny piasek kwarcowy ogrzewanie: brak oświetlenie: lampka Solar duo 23W Philips to...

[10,5l] Krewetki ;D

marian9669 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1304
Witam. Ostatnio postanowiłem założyć akwarium tzw. nabiurkowe. Potrzebuję waszej pomocy co do nawożenia. Akwarium: 30 x 14x 25cm - 10,5l Filtr - brak (tutaj muszę się was podpytać ;P ) Grzałka - ...

Paletki i rośliny

bogdan123 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 942
Jeżeli zaczynasz przygodę z Paletkami zacznij od roślin najmniej wymagających ponieważ możesz mieć problemy z samymi rybami .Hoduję Paletki parę lat i wiem że początki mogą być trudne.Paletki lubią wo...

Start 220l LT

szulcik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2356
Witam Po ok rocznej przerwie powracam do akwarystyki roślinnej. Kiedyś prezentowałem moje akwa na tym forum ( hmm w sumie to teraz już na sąsiednim) i całkiem dobrze mi to szło. Teraz chce spróbować...

Krewetki Amano

SHERY1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1288
pomocy nie wiem co i jak w kotniku pływają larwy krewetki i co dalej ? proszę o jakieś informacje .?

Rośliny i paletki

piotr84 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2072
Witam!Chciałbym was prosić o porady dotyczące roślin w akwariach tzn. jakie i ile żeby był efekt.Niedawno założyłem akwa 112 l,fakt nie duże ale na realia domu to sporo.Obecnie mam w nim kabomby,limno...

220l- Mateusz Szulc

szulcik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3933
Witam. Na forum jestem juz od jakiegoś czasu, troche się bawiłem z roślinami. Teraz przyszedł czas na restart zbiornika i jego wygląd bardzo się zmienił. Jest to pierwsza moja publikacja zbiornika ...

Statystyki

Ten temat przegląda 266 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 266 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.