Proszę o identyfikację choroby
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam, Bardzo proszę o identyfikację choroby skalara na zdjęciu. Proszę zwróćcie uwagę na płetwy i okolice skrzeli. Skalar cały czas przebywa w ukryciu pomiędzy roślinami.
-
ordi_2004
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie widać tu nic specjalnego. Napisz może czym objawia się ta choroba,jak zachowuje się skalar poza tym ,że przebywa w ukryciu.Posiada jakieś rany czy ślady infekcji ?? Przyjmuje pokarm?? Jak najwięcej wiadomości ,łącznie z tym ile czasu ma Twój zbiornik.
Sprawdź czy Twój doradca posiada zbiornik ,który Ci odpowiada...w innym przypadku uważaj na glony...
-
gazownik
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Coś tam jednak widać. Płetwy i strzela ryby są pokryte białym nalotem.
-

krycha81
●
-

astar
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
ordi_2004
●
Może reakcja na jakiegoś pasożyta? Ociera się o coś?
-

BOROTom
●
- Ranga: Znający temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie ociera się. Siedzi nieruchomo schowany w roślinach.
-
ordi_2004
●
Powiązane tematy
W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.
Cześć, zwracam się o pomoc w diagnozie choroby(?) u ryb w moim zbiorniku.
Wszystko zaczęło się mniej niż pół roku temu, zaczęły wtedy zdychać skalary i czasem inne ryby, średnio jedna ryba na 2/4 tyg...
Witam
Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być?
A...
Dzień dobry.
Mam akwarium 120 l, dojrzewające od 3 lat, z butlą co2 i obsadą głownie przydennych: zbrojniki, czerwone i niebieskie, kiryski julii, gurami, grubowargi syjamskie.
Kosiarki od ponad tygo...
Witam czy mógł by mi ktoś pomóc w nakierowaniu co dolega mojemu skalarowi od wczoraj zachowuje się jak na dołączonym zdjęciu oraz filmie,
Inne ryby się maja dobrze tylko owy skalar ma problem jakiś.
...
Witam. Mam problem z rozpoznaniem choroby na rybach razbory galaxy. Ryby cały czas przebywają w kącie akwarium przy powierzchni. Dziękuję za pomoc.
Dzień dobry - pierwszy raz jak niepasywny uczestnik forum.
Proszę doświadczonych akwarystów (ja takim nie jestem) o identyfikację intruza wyłowionego z podłoża nowo założonego akwarium.
Osobnik ów p...
Witam. Co może dolegać moim rybkom ?
Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Witam ma ktoś wiedzę co to może być jak się tego pozbyć i czy to groźne? Rybki mam ok 18 miesięcy i wszystko było ok. Ok miesiąca temu robiłem restart zbiornika (bo mi się znudził nie przez jakiś prob...
Witajcie , mam otwarte akwarium, od zawsze wyskakiwały mi ryby . Na początku niewiele się tym przejmowałem ale ile można.Rybka to żywe stworzonko i jest mi ich szkoda jak również kasy wydawanej na nie...
|
|