|
|
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Rotala nie rosnie w górę tylko snuje sie do dna, wyrastają jej korzenie na calej lodydze. Oswietlenie 2x16w aqua plant i 1x16w aqua retro sunny Podloze bazalt plus kulki gliniano torfowe Zacząłem podawac Carbo Zbiornik ma 1m-c Podaje co2
-
Majfa
●
- Ranga: Poznaje temat
Tak ma Rotala sp. green, że się kładzie przy mocnym oświetleniu. Taka jej uroda, proponuje zmienić gatunek i po problemie.
-

fifiok
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Myślenice
-
-
Majfa
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Moja subiektywna propozycja jest taka, żeby przemyśleć jej zastąpienie ponieważ - przynajmniej z perspektywy zdjęcia - wygląda bardzo efektownie i ładnie komponuje się z układem korzenia.
-

Cedryk
●
- Ranga: Początkujący
Ja mam odwrotnie. U mnie co bym nie robił to się nie kładzie tylko ciągnie w górę. Zbiornik 60x30x36, światło 2x24W Philips 865. Na dniach dojadą nowe świetlówki. Wpadnie Grolux i nowa 865 Sylvanii i mam nadzieję, że zacznie się kłaść.
-

Biedron9
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Rogoźno Wlkp
Cedryk napisał(a):Moja subiektywna propozycja jest taka, żeby przemyśleć jej zastąpienie ponieważ - przynajmniej z perspektywy zdjęcia - wygląda bardzo efektownie i ładnie komponuje się z układem korzenia.
Przemyśle, bo tak naprawdę nie wiem czym bym mógł ją zastąpić
-
Majfa
●
Powiązane tematy
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Witajcie
Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji.
Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
Witam wczoraj zaobserwowałem coś takiego co dzieje się z lisciami np u althernatwry rosanerving co to może być ?
Wyskoczyło to raczej nagle.
Ciekawe. Coś wyrasta z kory dębu korkowego :)
Roślina musi być pancerna, bo wszystkie kawałki kory przejechałem obficie myjką ciśnieniową. Trafiłem na identyczne znaleziska na zagranicznych forach, a...
Cześć.
Temat dość dziwny bo dotyczy rośliny, która przez większość z nas uznawana jest za chwast... tym dziwniejszy, że w moim akwarium przyjmują się rośliny mocno wymagające.
Z japoniką mam problem ...
Mam akwarium przeybione były krasnorosty i znimi wygrałem :D
kryptocorynie nic nie było po przedawkowanym carbo i czestych podmianach
kupiłem nowy filtr do mojego akwarium 72L(60x30x40) tetra ex 700
...
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny?
Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm.
Suplementuje:
PO4 - 1-2 ml na ty...
Podłoże aktywne Yokuchi
Akwarium 54l
Nawożenie
CO2 +/- 13 mg/l
Tropica premium
Oświetlenie
Sinkor WRB 60 20W 3706 lumenów
Pytanie: Czy rotala dałaby radę wybarwić się na czerwony, lub ciemno-poma...
Witajcie, po tym gdy pękło mi akwarium, przymierzam się do zakładania nowego. Więc chodzi mi o rotale h'ra w poprzednim akwarium udawało mi się utrzymywać wodę na poziomie pH 6.8,
W nowym akwarium będ...
|
|