|
|
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam. Mam zamiar kupić parę sztuk tych Kiryskow jednak boje się czy nie "wykopia" mi Monte Carlo. Czy te Kiryski bardzo przekopuja dno?
-
Adamsky41
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
Hej mam ich sporo od dawna. W ogóle nie przekopują dna, większość życia spędzają w środkowej i górnej części toni wody. Rewelacyjna, bardzo spokojna rybka, pływa w ławicy, na 100% nie uszkodzi Ci monte carlo.
-
akwa_mielec
●
- Ranga: Poznaje temat
Dzięki za info. To może coś mi doradzisz? Akwarium mam małe 40×25×25, 3 dni temu wpuścilem 5 krewetek Yellow (które z tego co widzę czują się bardzo dobrze), planuje zakup jakieś 5 szt. tych Kiryskow. Ale chciałbym dokupić jeszcze parę małych rybek. Zastanawiam się nad paroma sztukami neonów innesa lub bystrzykami amandy. Ewentualnie parę samczykow gupika. Które byś z tych trzech doradził?
-
Adamsky41
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Do krewetek to najlepsze z tych gatunków będą bystrzyki. Nie rosną zbyt duże i są łagodnie usposobione do krewetek. Ale mimo małego akwarium wziąłbym jednak ok 5 - 6 szt. tych rybek. Parka to za mało.
-
akwa_mielec
●
- Ranga: Poznaje temat
U mnie 30 litrowa kostka, zapchana korzeniem i krzakami, pływa tam m.in. 7 bystrzyków amandy od 1,5 roku i wyglądają bardzo ładnie Kiryski pigmejki też mam, tylko dwie sztuki, dna nie ruszają (mam piasek, łatwo o bajzel - ale od tego mam piskorki), jak ktoś wyżej pisał - o dziwo jak na kiryski pływają w środkowym paśmie wody głównie, brykają po korzeniu i roślinkach.
-
krotkoterminowa
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam
W ciągu 2 dni padło mi 5 z 7 kirysków, które miałem już od około roku albo i dłużej. Co może być tego przyczyną?? Każdy z nich miał mocno zaczerwiony brzuch(wnętrzności).
Parametry wody prawie c...
Witam. Dzisiaj domyśliłam się czemu padły mi ryby. Jednak kirysy zostały, ale z nerwów ich nie zauważyłam, pochowały się. Myślałam że ryb niema. Wyrwałam rośliny które mączył krasnal i zaniedbałam pod...
Jak wygląda sprawa z Kiryskami w akwarium z podłożem aktywnym i np plażą,ścieżką z piasku?Robią dużo bałaganu?
Witam. Mam pytanko
Jestem małym =młodym akwarystom. Zamierzam kupic akwarium 72l i w związku z tym chciałbym się dowiedziec, czy otoski oraz kiriski i mieczyki. Czy to jest dobre połączenie i czy ni...
Witam. 2 młode osobniki kiryska zdechły mi w przeciągu 3 dni. Zostaje jeszcze stary osobnik i jeden młody. Akwarium :
Zbiornik - 50 l
Stoi od 6 tygodni (po 1 tygodniu dojrzewania zarybiłem zbiornik ,p...
Mam w baniaku 112l nastepujace ryby
- 2 samice Molinezji Złotej
- 4 Kiryski Spiżowe
Jakie rybki moge jeszcze dolozyc do tego towarzystwa tak aby wszystkim zylo sie wygodnie i spokojnie?
Siemka mam do was takie pytanie ,mianowicie co jakiś czas regularnie zdychaja mi kiryski dodam ze tylko kiryski co może im nie pasować ? na co trzeba zwracać szczególną uwagę przy ich hodowaniu dodam ...
Witam. Co podmiankę wody w moim akwarium mam nowe kuleczki od Pand. Niestety ze względu na pielęgniczki - ginęły bardzo szybko.Kupiłem więc akwa 25l., dałem piasek kwarcowy na podłoże, podłączyłem fil...
Mam 3 kiryski Sterby i 2 albinosy, od kilku dni próbuje zasadzić Hemianthus callitrichoides, ale coś mi je zjada albo wyrywa. Raczej zjada bo wyrwanych pływających po tafli jest niewiele. Poza kiryska...
Witam
Czy taka obsada :
-5x kirysek panda
-jakies stadko simulansow
- krewetki red cherry
miałaby szanse bytu w 45l czy odpuscic sobie ten pomysł? :roll:
|
|