Gurami całujące leży na dnie. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gurami całujące leży na dnie.

Liczba wyświetleń: 1713·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Wczoraj zakupiłem dwa Gurami całuski (młode ok 7cm). Jeden z nich leży prawie cały czas na dnie, lecz drugi zwiedza całe akwarium. Nie widzę objawów posocznicy u ryb.Czy to może być po prostu stes?

Skalmar
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jeden zdechł a drugi zaczął się zachowywać jak tamten. Nie wiem co to jest
PS. Kiedy je kupiłem były bardzo wychudzone

Skalmar
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_2780.jpeg

Rybki osiadaja na dnie i zdychaja

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 36 · Wyświetlenia: 12275
Rybki osiadaja na dnie i zdychaja nie wiem co zorbic juz zwracalem sie po porade na stronie caly czas to nastapia mam molinezje i brzanki molinezji jest teraz 2 stzuki bo jedna zdechła a brzanek 6 ora...
IMG_2725.jpeg

Rybki na dnie

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4325
Rybki plywaja na sammym dnie albo brzanki glowa do podloza nie wiem co zrobic testy wykazuja na dobra wode brzanek 7 molinezji 3 a kiryskow jest 3 akwa 60l
IMG_2600.jpeg

Rybki pływaja na samym dnie

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6876
mam 3 molinezje 4 brzanki w 60l akwarium i rybki pływaja po samym dnie chyba ze dostaja pokarm to szybko wyplywaja do gory czym to jest spowodowane jak swiatlo jest wylaczone to plywaja w miare normal...
Image1678372888.067244.jpg

Gurami

KrzysieKylo w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1052
Witam, czy ktoś pomoże rozróżnić płeć u tych osobników? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :) Image1678372888.067244.jpg Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Krewetki zbite na dnie

Moiu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5189
Hej, Prośba o pomoc. Moje krewetki, wszystkie, ścisnęły się w rogach akwarium i siedzą bez ruchu, część młodych zdechła. Zbite są na dnie w rogu w niemal jedną masę, część jeszcze żyje. :cry: Param...

Gurami mozaikowy płeć

19yanaz90 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2786
Proszę o pomoc w identyfikacji płci, nie wiem czy to parka czy nie, trochę się różnią od siebie, ale nie jestem pewny. Dla mnie wyglądają na 2 samice. Rybka nr 1 jest trochę ogólnie większ, czasami, s...

Gurami - biała narośl

makaveli12382 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1927
Cześć. Co to może być? Zaznaczam że nie mam możliości izolatki. Inna obsada w porządku. Nie zauważam jakis dziwnych znaków. Sory za jakiś zdjęcia ale ciężko wyłapać. Pozdrawiam

Ikra Gurami

GulSoon w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2106
Witam, od jakiś 3 dni zauważyłem że moje Gurami zbudowały sobie pieniste gniazdo a od dwóch dni samiec uważnie pilnuje ikry, i teraz pytanie, co zrobić, piana zniknęła a została tylko przezroczysta ik...

Neon simulans a gurami dwuplamy.

Tommi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4367
Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów trzymał te dwa gatunki razem? Plan był taki aby wybrać jeden gatunek ławicowy i coś większego, żeby rybcie pływały w ławicy, a nie każda w swoją stronę. Z ta...

BOJOWNIK ma białe oko i leży na dnie

avengedsevenfold w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3215
Witam, mam ostatnio problem z moim bojownikiem wspaniałym. Mam go od ponad roku. Raz przechodził na pewno pleśniawkę, którą u niego wyleczyłam Formizolem. Nie jest wyjątkowo ruchliwy, lubi siedzieć p...

Statystyki

Ten temat przegląda 319 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 319 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.