Prędkość działania strony - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Prędkość działania strony

Liczba wyświetleń: 3792·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Piotr Baszucki Nowa Ruda

22 mar 2017, 20:33 Prędkość działania strony  (#1)  

Ponieważ przez ostatnie 2 dni, strona zaliczyła bardzo dużo odwiedzin i działała niesamowicie wolno postanowiłem wydłużyć czas działania pamięci podręcznej dla osób niezalogowanych.

Najnowsza wersja strony zostanie wyświetlona co 2 godziny, zalecam zalogowanie się w celu otrzymania świeżej zawartości.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Dziękuję za cierpliwość,
straciłem cały dzień na poszukiwanie powodu wolnego działania strony - okazało się iż jeden ze szkodliwych robotów generował ogromny ruch próbując się włamać na stronę.
Na szczęście mamy odpowiednie zabezpieczenia, więc nic nie zdziałał - powodował tylko miliony wyświetleń, które spowalniały stronę.

Jak widzicie prowadzenie strony to nie taki łatwy kawałek chleba jak by się zdawało :)
Idę spać - dobrej nocy wszystkim! :)

Piotr Baszucki

Akwaria

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Skróciłem wyświetlanie strony z cache do 1 godziny.

Piotr Baszucki

Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1.jpg

Efekty działania sterylizatora UV

Anonim 58134 w Glony · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 12843
Po jakim czasie można spodziewać się efektów działania sterylizatora UV (moc 5W firmy Aquael) w akwarium 100-litrowym? Mam zielony zakwit i widoczność około 2 cm (ryby widać, kiedy podpłyną do szyby)....
YouTube

126l - Iza Bryja (FILM - link pod koniec 1 strony)

nefrete1 w Akwaria · Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 30821
Akwarium: (80 x 35 x 45) cm Oświetlenie : 2 x świetlówka liniowa 18W Philips 10000K + 13W Philips 6000K + 8W Philips 6000K Filtracja : Filtr wewnętrzny RESUN P-400L 400L/H 10W Podłoże : ż...

Przygotowanie RO do działania

andrzejkowac w Filtracja · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8741
Witam na wstępie uprzedzę że przeszukałem lupka forum znalazłem kilka wątków z dawnych lat który niczego nie wyjaśnił więc pozwolę sobie zapytac ponownie . Zakupiłem filtr RO 2x200gpd według instrukcj...

Ciekawy wynalazek ze strony RA :-)

FoCuS_PL w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2463
Odpaliłem stronę i w oczy rzucił mi się taki oto wynalazek: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/filtry-zewnetrzne/filtry-zewn-150l/kruger-meier-fluxion-elite-1200-1000l/h-filtr-zewnetrzny-lam...

Identyfikacja i Dalsze działania

AkwaPin w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3853
Wchodzę do pokoju patrzę a na kamieniu takie coś (zdj poniżej) co to jest czy jest potrzebne w moim akwarium i jak to zwalczyć w razie potrzeby akwarium ma 80L mam problem z glonami ale zastosowałem j...

Danio - opuchnięty z jednej strony

Wristtech w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1387
Witam, co mogło się stać że danio taki spuchnięty z jednej strony???? Zdjęcia słabej jakości ale rybka cały czas w ruchu także ciężko ustrzelić foto. 20180211_140605.jpg 20180211_140411.jpg 20180211_1...

Bimbrownia od strony technicznej

Tomasz_T w Technika CO2 · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 11281
Witam Kolegów i Koleżanki, Ponieważ nie stać mnie (jeszcze) na profesjonalny zestaw CO2, postanowiłem zrobić bimbrownię. Pozornie proste przedsięwzięcie dostarczyło mi wielu pytań, dlatego zanim przy...

Kumulacja DOC i brązowy nalot - plan działania

Adi-85 w Glony · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 8091
Witam, Zidentyfikowany problem to "Kumulacja DOC w akwarium" Akwarium założone 3 lata temu, w styczniu czyli 4 miesiące temu pół restart. Rośliny rosły przyzwoicie przez całe 3 lata, ale t...

Start akwarium roślinnego. Plan działania.

myron7 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 7747
Witam. Jakiś czas temu po niezbyt udanej przygodzie z akwarium roślinnym zarzekałem się, że nie będę się już więcej bawił w roślinki. Nie będę zanudzać szczegółami ale akwarium miało ok. 180L. Było C...

Problem z regulacją działania zestawu CO2

JohnDoe w Technika CO2 · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4637
Kupiłem zestaw Aquario Professional z butlą 4l i albo coś źle podłączyłem albo nie rozumiem jak to ma działać. Reduktor jest podłączony na sztywno z zaworkiem precyzyjnym i licznikiem bąbelków i wg op...

Statystyki

Ten temat przegląda 504 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 504 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.