Doswietlenie Ledami 240l - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Doswietlenie Ledami 240l

Liczba wyświetleń: 642·Brak odpowiedzi
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
bendek1x Poręba

14 mar 2017, 23:13 Doswietlenie Ledami 240l  (#1)  

Witajcie , Zwracam sie tutaj do forumowiczów z doświadczeniem lub kogoś kto ma podobny problem lub miał ,jestem juz po zrobieniu nowych pokryw na akwarium 25x25 i 60x30 na Ledach itp. Z racji tego ze koszta były nie małe muszę coś wykombinować do akwarium 120x50.
W oryginalnej pokrywie mam zamontowane 2xT8 :
Sylvania GROLUX 30W
Sylvania AQUASTAR 30W

Jest to zbiornik Low-Tech ale i tak jest mało światełka, i chciałbym tam dołożyć listwę z profilu np 32mm lub 100mm szerokości(w zależności od ilości diod).

Chciałbym o jakąś pomoc w doborze ilości diod i jakigo typu, 6,5k 8,5 FS itp (chciałbym zrobić to na Epistar 1w 45mil)

Ewentualnie jakiś rysunek z rozstawem diod.
Z Góry dziękuje i zachęcam do pomocy, gdyż komuś innemu tez sie to przyda

bendek1x
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Poręba

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Oświetlenie do Juwel Rio 240L

pening270 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2754
Hej, chciałbym wymienić oświetlenie w zbiorniku, proszę was o doradztwo w co najlepiej zainwestować, aby nie wydać pieniędzy w błoto. Wymiary akwarium: 121x41x55 cm. Rośliny głównie anubiasy, limnophi...
8F31D098-362E-49C5-A7EB-176D440535B7.jpeg

Belka led - wysokość na taflą a doświetlenie długich krawedz

rekordarek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2679
Proszę o radę odnośnie wysokości belki nad taflą wody. Belka Chihiros A601 plus, obecnie na maksymalnej możliwej wysokości tzn 11 cm nad lustrem wody. Belka ma 11 cm szerokości, a zbiornik 40 cm. Jes...

Zmiana oświetlenia 240L

Marnypopis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1636
Przymierzam się do zmiany oświetlenia. W moim odczuciu, to co posiadam jest "takie sobie". Generalnie mimo teoretycznie wystarczającej mocy/lumenów do litrażu - 54 lm/l. Wzrost roślin, jest ...

Proporcje LED do 240L

eryk galica w Oświetlenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8470
Witam Przekopałem się przez kilka stron ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Skorzystałem ze strony AZ led'a, wybrałem "najlepszą" metodę, uzupełniłem wszystkie rubryki i wyszło mi c...

Jakie świetlówki LED do akwarium 240l

karmel w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3051
Witam.Czy ktoś polecił by konkretne świetlówki LED pod pokrywę akwarium 240l.Nie interesują mnie lampy led. Rośliny planuję mieć średnio wymagające.

240l co wybrać

daniel kruk w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2024
Witam. Zakładam 240l 120x40x50h. Planuje obsadzić ok 80% podłoża. Rośliny średnio wymagające lub wymagające. Planuję zakupić Sinkor 40w biała i wrb 40w czy to słuszny wybór?

lampa LED do 240l

Hultaj w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4835
Pragnę zaprezentować typową belkę w której zastosowałem większość z rad udzielanych na forum . Zbiornik otwarty o poj. brutto 240l i długości 120cm. https://naforum.zapodaj.net/1151c51e3a0a.jpg.html ...

Oświetlenie 240l bez CO2

Dodus9 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2847
Witam posiadam akwarium 240l bez CO2. Zakupione zostało z oświetleniem na świetlówki led. Świetlówki niestety zostały stłuczone podczas czyszczenia akwarium. Muszę zakupić nowe. Na starych napisy się ...

Oświetlenie do 240l

Artuss811 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2501
Witam chcę do swojego akwarium 240l założyć jakieś oświetlenie myślałem o zwykłym świetlówkach eksperymentowałem już ze światłem LED ale miałem straszne wysypy zielenic. Bardzo was proszę o doradzenie...

Belka LED do 240L.

pepikHawk w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5155
Witam. Chcę się przenieść na większy zbiornik i zaczynam kompletować niezbędne sprzęty. Nie chcę się bawić w składanie własnej konstrukcji, więc z tąd moje pytanie. Jaką belkę dobrze było by zamontow...

Statystyki

Ten temat przegląda 741 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 741 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.