Zmiany w sterylizatorze UV AquaEla - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zmiany w sterylizatorze UV AquaEla

Liczba wyświetleń: 9021·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda
w związku z wymogami prawnymi zostały wprowadzone zmiany w produkcie STERYLIZATOR AS 3W.

Wprowadzono zabezpieczenie przed świeceniem żarnika poza obudową. W załączniku zamieszczam schemat ze szczegółami technicznymi dotyczącymi wprowadzonych zmian.

Mogą się przydać użytkownikom planującym w przyszłości dobór części zamiennych lub naprawę sprzętu.

mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Lampka jest ok. Używam jej od ponad roku w baniaczku 64l i daje rade. Nic nie cieknie, nic się nie połamało. Jest malutka.
Do bani są natomiast żarówki. Jeśli uda się trafić działającą, to żyje do pół roku.
Trafiłem też takie, które spaliły się od razu, a koszt na dziś ok 30 zl.
Wg Ebaya te same żarówki są w sterylizatorach szczoteczek do zębów itp. Awaryjność rzędu 50%. Cena chińskiego oryginału na poziomie 2$. Szansa na reklamacje w aquaelu ... mnie się nie udało.

lukiii
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

20231207_191104.jpg

Oase Biomaster - zmiany (uznana reklamacja)

Ciechan w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 10545
Kilka miesięcy temu w wątku na temat kultury pracy Biomastera 600 Thermo opisywałem swoje problemy związane z jego użytkowaniem. Głównym problemem było ciągłe zapowietrzanie się filtra. Co jakiś czas ...
aquael-turbo-mini-news.jpg

Aquael Turbo Mini - nowy filtr wewnętrzny Aquaela

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1683
aquael-turbo-mini-news.jpg Zapraszam do zapoznania się z opisem nowości Aquaela: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/aquael-turbo-mini-320l/h-filtr-wewnetrzny-akwarium-1080l-p-49327.html
ultramaxnews2-290921.jpg

Zmiany technologiczne w filtrach Ultramax

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2219
ultramaxnews2-290921.jpg Filtry od momentu premiery przeszły szereg zmian technologicznych, które pozwoliły wyeliminować najczęściej występujące problemy. W związku ze zmianami powstało wiele mitów ...

Zmiany technologiczne w filtrach Tetra EX

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 13219
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/artykuly/filtracja/tetra/tetratec-baner.jpg Firma Tetra w odpowiedzi na zgłoszenia akwarystów oraz uwagi opublikowane przez Czytelników Serwisu roslinyakw...
100_1691.JPG

RO 6 chcę dokonać zmiany

ksysiek w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1885
Witam. Od dwóch lat stała nieużywana osmoza. Kupiłem nowe dwa wkłady+membrane 75gpd+ filtr węglowy + środek do dezynfekcji. I pytanie mam. Chciałbym wyrzucić mineralizator i zostawić 3wkłady dolne i ...

Zmiany w galerii roslinyakwariowe.pl

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat1202-gpa-fe69e75ab1ac969051e5c0d011a2ce50.jpg Zapraszamy do obejrzenia nowych i aktualnych aranżacji w naszej krakowskiej galerii akwariów rośli...

Ostatnie zmiany w galerii

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat1202-akt-549a8733758962c868a6ff61e89c5c45.jpg Kolejna aktualizacja zbiorników z galerii roslinyakwariowe.pl w Krakowie. W kórtce powstanie też n...

Ostatnie zmiany w galerii

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat1202-akt-549a8733758962c868a6ff61e89c5c45.jpg Kolejna aktualizacja zbiorników z galerii roslinyakwariowe.pl w Krakowie. W kórtce powstanie też n...

Kubeł Aquaela przecieka

dawpadix w Filtracja · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6057
Posiadam 5 letnik filtr kubełkowy który 3 lata nie był używany i przecieka system aqua stop nie działa i jest zasilosowany tą role pełnią zawory kulowe próbowałem wyczyścić uszczelkę nic nie dało a ni...

Chwalę Aquaela

jurek40b w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2147
Kupiłem używanego/prawie nowego Unimaxa 150, dałem 100zł, filtr na gwarancji, miał 6 miesięcy. Wyglądał jakby był nieużywany. Radość minęła ranem, zobaczyłęm,że filtr cieknie i to sporo. Jako, że kart...

Statystyki

Ten temat przegląda 192 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571009
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 192 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.