Ziemia ogrodowa - wybór, wskazówki.
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Hello - jaką polecacie ziemie ogrodową - czym się kierować przy wyborze ziemi ogrodowej
-
Aleksander Dobraś
●
- Ranga: Początkujący
"Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci mądrego tekstu, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz."
-

Moderatorka
●
- Ranga: Moderatorka
Powiązane tematy
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Cześć,
proszę o pomoc w wyborze podłoża do akwarium z biotopem Tanganika. Co będzie lepszym wyborem piasek kwarcowy o frakcji 0,2-08mm czy o frakcji 0,8-1,2mm. Może lepszym wyborem zamiast piasku kwar...
Zakładam akwarium między 60 a 65l (nie pamietam ile ma dokladnie) Potrzebuję pomocy w dobraniu podłoża.
Witam.
Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...
Czesc,
Planuje postawic zbiornik na nowo, jako podloze chce dac od dolu lawa wulkaniczna, potem ziemia do kaktusow wymieszana z roztartymi kulkami gt i perlitem ogrodowym, i przykrywam to piaskiem. P...
Witam akwaryści,
Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...
Azoo plant grower bed balck
Prodibio Aqua Growth Soil
Platinium Soil
Poproszę o opinie o tych podłożach
Witam.
Szykuje się do restartu.
Na wierzch pójdzie czarny piasek kwarcowy 0.8-1.2mm
Pod spód daje.
Ziemia(mam do kaktusow oraz zwykła uniwersalną) obie z domieszkami npk
Kulki gliniane 45szt + 45s...
Witam.W niedalekiej przyszłości zamierzam rozpocząć przygodę z podłożem aktywnym. W związku z tym chcę zapytać bardziej doświadczonych w tym temacie o wybór podłoża. Zależy mi na tym aby granulat był ...
|