Co tam się może przy koszeniu Hemianthusa zdarzyć..;-) - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co tam się może przy koszeniu Hemianthusa zdarzyć..;-)

Liczba wyświetleń: 2055·Brak odpowiedzi
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Polecam szczególnie od 1:19 ;-)
Szaman

SZ@M@N
Ranga: Początkujący

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2618
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
Image1719866089.144857.jpg

Niedające się usunąć białe smugi na szybie

AquaMolitor w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9681
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie). Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
YouTube

Mocowanie roślin przy pomocy silikonowych gumek do włosów

pt123 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6739
Wygląda na to że jestem manualnie upośledzony bo przywiązywanie anubiasów lub bucephalandr do lawy lub lignit stanowi dla mnie podobny problem jak haftowanie obrus. Pomyślałem sobie, że zamiast zabawy...
aqua gloves.jpg

Problemy przy starcie - zmętnienie, glony, alergia

berkel w Sprzątanie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 10736
Witam, we wtorek wystartowałem swoje pierwsze akwarium i mam kilka problemów. #1 Pierwszym z nich była silna reakcja alergiczna po kontakcie z wodą (jak poparzenie pokrzywą, bardzo mocne i rozległe, ...

Przyjmowanie się roślin emersyjnych i submersyjnych w akwarium

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 12744
Wśród wielu niedoświadczonych akwarystów funkcjonuje następujący mit: Rosliny z uprawy emersyjnej (nadwodnej) gorzej przyjmują się w akwarium niż rośliny uprawiane pod wodą. Wyjaśnienie: Formy em...

Jak pozbyć się robaków z roślin

Tomasz Matysiak w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5693
Witam, zauważyłem ostatnio w swoim akwarium dużą liczbę chyba małżoraczków poruszających się w na rożnych elementach aranżacji jak i w toni wodnej oraz podłużne ciemne dżdżowniczki na dnie. Czy ktoś ...

Syfonowanie - sposoby na piasek przy odmulaniu

Nameles w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6838
Witam Mam w akwarium z Paletkami - jako podloze , bardzo drobny piasek kwarcowy - jak odciagam odchody a sa dosc ciezkie to zasysa mi tez piasek - jak oddale wezyk - to nie jest w stanie wessac odchod...

Jak pozbyć się osadu z kamienia na skałach akwarystycznych

el-lo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7523
Witam. Ostatnio w ręce wpadły mi kamienie typu Scenery Stone z bardzo zaniedbanego akwarium. Nie mam pojęcia, jak długo nie były czyszczone, ale pojawił się na nich osad z kamienia zmieszanego z glon...

Rozpadające się rośliny

kryniakk1 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 10201
Witam Jak w temacie Rozpadaja mi się dwie rośliny, reszta roślinek ładnie rośnie tylko w tych dwóch odpadają liście. Podłoże ziemia ogrodowa i kulki co2 z bimbrowni

Co się dzieje z rośliną i jak z tym walczyć?

Tomasz_T w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4818
Witam, Na wstępie napiszę, że jestem początkującym akwarystą, staram się wszystko robić z aptekarską precyzją, ale... mam problem po ok. 6 tygodniach od uruchomienia akwarium. Akwarium 30x30x30 (27 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 236 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 236 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.