AquaMolitor w Sprzątanie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9681
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie).
Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
pt123 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6739
Wygląda na to że jestem manualnie upośledzony bo przywiązywanie anubiasów lub bucephalandr do lawy lub lignit stanowi dla mnie podobny problem jak haftowanie obrus. Pomyślałem sobie, że zamiast zabawy...
berkel w Sprzątanie· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 10736
Witam, we wtorek wystartowałem swoje pierwsze akwarium i mam kilka problemów.
#1 Pierwszym z nich była silna reakcja alergiczna po kontakcie z wodą (jak poparzenie pokrzywą, bardzo mocne i rozległe, ...
roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 12744
Wśród wielu niedoświadczonych akwarystów funkcjonuje następujący mit:
Rosliny z uprawy emersyjnej (nadwodnej) gorzej przyjmują się w akwarium niż rośliny uprawiane pod wodą.
Wyjaśnienie:
Formy em...
Tomasz Matysiak w Sprzątanie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5693
Witam, zauważyłem ostatnio w swoim akwarium dużą liczbę chyba małżoraczków poruszających się w na rożnych elementach aranżacji jak i w toni wodnej oraz podłużne ciemne dżdżowniczki na dnie.
Czy ktoś ...
Nameles w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6838
Witam
Mam w akwarium z Paletkami - jako podloze , bardzo drobny piasek kwarcowy - jak odciagam odchody a sa dosc ciezkie to zasysa mi tez piasek - jak oddale wezyk - to nie jest w stanie wessac odchod...
el-lo w Sprzątanie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7523
Witam.
Ostatnio w ręce wpadły mi kamienie typu Scenery Stone z bardzo zaniedbanego akwarium. Nie mam pojęcia, jak długo nie były czyszczone, ale pojawił się na nich osad z kamienia zmieszanego z glon...
kryniakk1 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 10201
Witam
Jak w temacie Rozpadaja mi się dwie rośliny, reszta roślinek ładnie rośnie tylko w tych dwóch odpadają liście.
Podłoże ziemia ogrodowa i kulki
co2 z bimbrowni
Tomasz_T w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4818
Witam,
Na wstępie napiszę, że jestem początkującym akwarystą, staram się wszystko robić z aptekarską precyzją, ale... mam problem po ok. 6 tygodniach od uruchomienia akwarium.
Akwarium 30x30x30 (27 ...
Statystyki
Ten temat przegląda 236 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571618
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36918
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 236 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej