|
|
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam!! Mam nietypowe pytanie a mianowicie: Swego czasu robiłem restart zbiornika. Część starego podłoża (Ada Amazonia) użyłem ponownie wykładając dno a na wierzch nasypałem nowego podłoża, resztę która mi została czyli około 4L wystawiłem we wiaderku na balkon. Całkowicie zapomniałem o tym podłożu, przyszły mrozy i zamarzło ;/ teraz okazuje się że kumplowi przydało by się takie podłoże na dno oczywiście na wierzch dałby świeże i tu moje pytanie..... Czy po przemrożeniu takie podłoże nadaje sie jeszcze do wykorzystania??
-
adam_87
●
- Ranga: Początkujący
Ludzie różne cuda robili z tym podłożem z opiekaniem włącznie. Myślę, że po przemrożeniu może się ono dość mocno rozpadać. Jeżeli to nie będzie kłopotem to podłoża można spokojnie używać szczególnie gdy na wierz pójdzie świeże.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!
-

Prospero
●
- Ranga: Znający temat
- Wspieram stronę kontem Premium
Gorzej będzie, jak się rozpadnie i zrobi się muł pod warstwą świeżego podłoża. Zaburzy to niestety cyrkulację w podłożu. Moim zdaniem trzeba go wrzucić do wody i zobaczyć co się z nim będzie działo. Jeżeli się nie rozpadnie, to ok, a jak się zacznie robić błoto, to niestety na śmietnik 
-

mirek5566
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: okolice Lublina
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bedzie sie rozsypywac bylo o tym na forum w recenzji jak wchodzila nowa amazonia. Amazonia i inne granulaty nie lubia mrozu.
Sory za znaki pisze z tel
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
Mi zamarzła amazonia 3 Wystartowlem zbiornik na tej przemrożonej i wytrzymala 6 miesięcy
-

PETER 13
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków Podgórze
-
Powiązane tematy
Kiedyś Amazonia, potem Amazonia II, Amazonia Light a teraz PRO czyli nowość w portfolio firmy ADA.
56068-1203316759.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej...
Czy wiecie jaka jest różnica między tymi podłożami i w "jakiej kolejności" pojawiały się na rynku.
wstawiam zdjęcia produktów...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2010/pazdziernik-akwarium/galeria-ada-tychy.jpg
ADA przenosi Nature Aquarium Gallery do Polski! Nowa siedziba ma stanąć w Tychach pod koniec t...
Często padają pytanie o różnice między tymi podłożami, powyższy film fajnie to wyjaśnia.
Czy stare podłoże aktywne należy wyrzucić? Mam podłoże Amazonia, które ma prawie dwa lata. Czy przy restarcie powinienem zakupić nowe, a obecne skierować na zasłużony odpoczynek do osiedlowego kubła n...
Witam,
Przystawiam się do założenia nowego zbiornika 90l na ADA amazonii II. Mam też akurat pod ręką 1l power sand special, wersję L. Stąd też moje pytanie, czy power sand L przy wysokości akwarium 30...
Czesc .
Potrzebuje pomocy w sprawie tego podłoża (ADA AMAZONIA). Podłoże to leżało około 4 lat w piwnicy warunki suche ,opakowanie nie otwarte .
Czy te podłoże po takim okresie nadaje się do użytku ...
Witam, mam problem z amazonia ver2.
Akwarium ma 17 dni nic nie rośnie rośliny się rozpadaja.
Zbiornik 300l oświetlenie led 153w
Filtracja 2 filtry Jbl 901
Co2 z butli 24h kolor wskaźnika zielony.
...
Cześć,
Patrząc na opis Aqua Soil Amazonia, która ma w moje małej kostce, można wyczytać o jej własnościach zmiekczajacych.
Przez to, że posiadam male akwarium i dostęp do twardej i bardzo miękkiej wod...
|
|