Cześć potrzebuje rady :) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Cześć potrzebuje rady :)

Liczba wyświetleń: 893·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

24 sty 2017, 16:44 Cześć potrzebuje rady :)  (#1)  

Wczoraj przyszły na świat małe pawie oczka około 20 szt i w tej chwili są w kotniku.Mam jeszcze akwarium 30 l i czy mam je tam włożyć do niego?
I co moze być w takim akwarium z samym narybkiem ?

kubakus7878
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

24 sty 2017, 16:56 Re: Cześć potrzebuje rady :)  (#2)  

Wszystko zależy czy Ci nie będzie żal jak część młodych zginie. Sam na tym etapie nic nie odławiam nawet jeżeli są to Galaxy. Coś tam zawsze się uchowa ale jeżeli faktycznie chcesz aby większość przeżyła musisz im urządzić osobny zbiornik.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Prospero
Ranga: Znający temat

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

kkk.jpg

Pilnie potrzebuję pomochy - Choroby Skalarów

Rafal132 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1673
Witam Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być? A...

Cześć Witajcie, niedługo będę zakładać moje pierwsze akwariu

Natalia_Ch w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5771
Zastanawiam się czy mogłabym wybrać Rybki które są wrażliwe na zmiany temperatur np. takie jak skalary. Oswoiłam się już nieco z tematem, ale nadal zastanawiam się jakie rybki wybrać do akwarium. Pros...

Potrzebuję fachowej pomocy co do obsady (Agassiz vs Ramireza

p.Agassiza w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1260
Witam Posiadam akwarium 180l o standardowych wymiarach. Jest to LT gdzie ziemia została przysypana grubą warstwą piasku(od początku planowałem obsadę pielęgniczek). W chwili obecnej mam dosyć bogatą ...

Ryby zamieszkujące górną część akwarium

admer w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 11320
Witam Akwarium o wymiarach 60x55x60. Obecnie zamieszkałe przez Bystrzyki Amandy, Zwinniki Czerwonouste oraz Neony Innesa. Obserwując akwarium zauważyłem że 95 % rybki przebywają w dolnej lub środko...

Potrzebuje ryby Kamikadze

Prosperowiak w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1855
Wiem że jestem straszny ale potrzebuje testowej ryby oblatywacza :D czyli takiej która sprawdzi mi czy w moim akwarium są warunki do życia istot żywych oprócz ślimaków. Chciałbym w miarę wrażliwą rybę...

Proszę o rady w założeniu akwarium roślinnego 84 L

lukasvip8 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 43 · Wyświetlenia: 14729
Witam, jestem tu nowy chociaż akwarium miałem od dziecka, najpierw 25 L potem 80 L. Byly to czasy gdy najczęściej spotykanymi akwariami były akwaria ramowe. Hodowle prowadziłęm gdzieś przez ok 12 lat....

Krewetki z Sulawesi...potrzebuję info...

Tusia w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2072
Witam, jeśli ktoś ma wiedzę jakie warunki im zapewnić to bardzo proszę o podzielenie się nią... :wink: . Napaliłam się na nie i pragnę pogłębić swoją wiedzę. Jestem na etapie zbierania informacji, któ...

Statystyki

Ten temat przegląda 357 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571612
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.