Analiza wyników testów. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Analiza wyników testów.

Liczba wyświetleń: 811·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

23 sty 2017, 12:07 Analiza wyników testów.  (#1)  

Witajcie
Założyłem krewetkarium (neocardina blue dream docelowo, bo jak na razie oczywiście stoi puste).
Kupiłem testy (niestety paskowe) Tetra 6 in 1 i wyniki wyszły słabe:
NO3 - 10mg/l
NO2 - 0mg/l
GH - 0
KH - 0
pH - 6,4 (albo i mniej, bo ten żółty na pasku taki jakiś bardziej.. "żółtszy" od tego na legendzie z opakowania)
Cl2 - 0mg/l

Akwarium stoi zalane od 2 tygodni. Podłoże aktywne ADA Aqua Soil Amazonia.
Niestety w drodze do mnie idą już Pomacea Diffusa (zamówione na ten tydzień już wcześniej).
Poradzcie mi co można tu zrobić by podciągnąć tą wodę do ampularii i neocardin w miarę szybko i sprawnie.

Pozdrawiam

EDIT: wczoraj dotarło do mnie TNC Carbon i TNC Complete z chemii. Nie wiem tylko czy przy takich wynikach to lać..

underek79
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_7399.jpeg

Parametry wody z testów a wodociągi

Mateo525 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4537
Cześć wszystkim, Jako że od dłuższego czasu przymierzam się do założenia akwarium, ale do teraz nie było czasu przyszły mi testy wody, i tak kupiłem jbl kropelki i wyszły następująco: Gh 15 Kh 20 Ph 7...
YouTube

Analiza parametrów wody

klimek234 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 8247
Witam Rozpoczynam przygodę z nawożeniem i zwiększonym oświetleniem w akwarium tj. 2x 39W z T5 oraz od połowy grudnia oświetlenie LED 8520 100cm II żyłowa 5280lm. Świece 2xt5 od 13-16 oraz 18-24. LED ś...
YouTube

Recenzja Testów paskowych Tetra 6in1 + aplikacja mobilna

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3872
Znalazłem taką recenzję, przygotowaną przez "ambasadora", materiału nie oceniam, po prostu wklejam, może ktoś będzie chciał zobaczyć aplikację na "na żywo".

Utylizacja przeterminowanych testów

dominiksz w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2250
Co robicie z testami, odczynnikami po terminie ich ważności? Przeterminowały mi się jakieś stare testy a wyrzucać tak po prostu do śmieci jakoś mi się nie widzi

Analiza testów

coolfon1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 21120
Hej Woda w akwarium Ph 6,4 ( co2 z butli) KH 5 GH 9 Woda RO KH 0 GH 0 Woda z kranu Ph 7,4 Kh 5 GH 13 Mineralizator Kh +0,7 GH +1 Jak te testy wypadają? Skąd takie podwyższone GH? Jak ewentualnie...

Data ważności soli i testów korpelkowych

Bobzin w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3976
Witam chciałem zapytać czy sole mogą stracić swoje właściwości po upływie terminu ważności? i jak jest z testami kropelkowymi w kwestii ważności. Pytam bo chce sprzedać kilka testów oraz sole i nie wi...

Ranking testów akwarystycznych

Luk w Nawożenie · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 39736
Witam, może cieawe byłoby prowadzić ranking testów akwarystycznych? Jest ich trochę i to różnych firm, jedne sprawują się lepiej inne gorzej. Takie zestawienie na pewno by pomogło w wyborze odpowiedn...

Pelny test w nowym baniaku: prosze o interpretacje wynikow

macieq112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3245
Prosze o komentarze i uwagi nt wynikow testow ktore zrobilem dzis na moim zbiorniku. Parametry zbiornika: 125l, zalany 07.10 (2,5 tyg temu), swiatlo 64W led (aquael), na razie 8h dziennie, podloze: ...

Wysoki poziom azotynow - blad testow?

Piotr1503 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1896
Dzien dobry forumowicze :) Witam na forum! Pisze o problemie, ostatnio zalozylem nowa kostke - akwarium 10 l. Tak wiem, ze mala, ale wszyscy jej mieszkancy to dwa kolcobrzuchy karlowate (kostke zakla...

Pomoc przy wynikach testów

Bahl w Nawożenie · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 9255
Witam akwarium mam od ok. roku.Obsada to 4 otoski 4 zbrojniki kilka(8-10) molinezji kilkanaście(15-20) gupików 4 kiryski 2 ampularie 4 zbrojniki.Podmiany to co 7-10 dni ok 30 litrów wody kranowej odst...

Statystyki

Ten temat przegląda 355 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 355 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.