Krzysztoffr w Podłoże· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 12752
Witam.
Przygotowuję się do startu akwarium 80x40x40 , naturalne ze sporą obsadą roślin i rybkami. Przeczytałem już masę wątków na temat zastosowania podłoży. Chciałbym zrobić to jak najprościej nie wy...
marten w Podłoże· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7241
Witam,
Przymierzam sie wlasnie do restartu i nowe podloze bedzie wygladalo tak:
glina - 1-2cm
bazalt - 4-7cm
Prosze o rade jaka granulacje bazaltu polecacie dla najlepszego rozwoju roslin:
0,8-1,...
Xiant w Podłoże· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 9949
Witam
Wiem, ze sie nie zaleca ale ... Planowal bym zmienic podloze n bazaltowe (pod spod jakis substrat dla roslin). Granulacja podloza miedzy 1 a 4 mm. Obecnie mam troche bazaltu (jakas 1.4 powier...
marlowe w Podłoże· Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 10855
Mam pytanie, czy bazalt bardzo drobny o granulacji 0,1 - 0,8 mm posypany na ziemię ogrodową nie zostanie wchłonięty przez ziemię?. Taka drobnica bazaltu bardzo mi sie podoba w akwarium, tylko nie wiem...
klasyk211 w Podłoże· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1361
Witam mam bazalt 2-5mm co zauwazylem, ze jak czyszcze szybe to sie przykleja do magne s u. Czy to jest normalne, czy moze zaszkodzi mojemu akwa.
Magnes - ciało mające właściwości przyciągania przedm...
Victhe w Podłoże· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1979
Witam :) Kolega zaczyna przygodę z akwarystyką i w najbliższym czasie będzie zalewał swoje akwarium i tu moje pytanie, jakie podłoże mu wybrać? Oczywiście ma być tanio, ale nie ziemia ogrodowa. Zastan...
gwiazdor71 w Podłoże· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6756
Witam,zakupiłem okazyjnie 10 kg żwirku o frakcji 1-3 ,czarnego,sprzedający twierdził że to kwarc,ale jam mam obawy że to bazalt. Jak odróżnić kwarc od bazaltu ?
I jeszcze jedno pytanie czy czymś oddz...
MarcinG w Podłoże· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 9094
Cześć, jakiś czas temu udało mi się po jednym restarcie stworzyć bardzo ładne akwarium jedynie na żwirku krzemowym, zachwyt trwał kilka miesięcy, do czasu gdy miałem problemy ze ślimakami i dużą popul...
Statystyki
Ten temat przegląda 165 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571009
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 165 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej