Nawóz Mikro. Dziwna struktura.
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Hej :p Dzisiaj chciałem sobie przygotować nawóz Mikro, fe lub csm+B i jest on w dziwnej postaci jak podeszwa twardy a nie w proszku. Schowany był w cieniu i nie wiem czy mogę go dalej używać o ile wogóle da się go rozpuścić.
-

coolfon1988
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Pewnie nawilgotniał, do klopa niestety....
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
Napewno woda się tam nie dostała. Wymieszałem go z tą wodę demi realizowaną i rozpuścił się
-

coolfon1988
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
GEN-X-1.jpg
Informacja od producenta:
Gen X to nowatorski nawóz łączący kluczowe makro- i mikroelementy w jednej butelce, który znacząco ułatwia pielęgnację roślin akwariowych. Opracowany na bazie...
Rich-Solution-1200x630-px.jpg
Do gamy nawozów QualDrop trafił preparat Rich Solution:
ich Solution to preparat makroelementowy zawierający łatwo przyswajalne formy azotu i fosforu. Jest przeznaczo...
Mam na obecną chwilę wątpliwości jak poprawnie nawozić składnikami mikro. O ile np do żelaza, magnezu, miedzi czy manganu mam testy, o tyle np dla niklu, molibdenu, boru czy cynku (a przecież są jeszc...
Witam. Mam akwarium 73L ze sporą obsadą ryb gdzie mam dość wysokie No3=25 i Po4=2. Podaje vimi all in one codziennie 7ml, ono jakos szczególnie nie zwieksza No3 i Po4 ale wydaje mi się ze powinienem z...
Witam .
Zbiornik na podłożu master soil
50 litrów netto , 50lumenow na litr barwa 7000k
K 18 (po zwiększeniu dawki mikro i zauważeniu niedoborów spadło do 10)
Ph6.9-6.3
Gh/kh 8/1
No3 5
Po4 0.2
Ca/mg...
Witajcie 😉 Pytanie odnośnie nawozów mikro. Od lat z powodzeniem używam Profito Easy Life. Na akwarium 375 litrów ok. 40 ml/tydzień. Jaką max dawkę stosujecie oraz czy wspomagacie się dodatkowym żelaze...
Witam, mam pytanie, czytam o nawozach i dozowaniu i już mam kręćka w głowie.
W jaki sposób powinienem dozować nawóz tj. czy powinienem dążyć do utrzymania cały czas takie samego poziomu nawozu w wodzi...
Szukając w internetach z asortymentu nawozów ogólnych bez N i P znalazłem następujące:
Tropica Premium Nutrition
Microbe-Lift Plants Green
Easy-Life ProFito
Aqua Art Planta Gainer Classic
Azotu mam ...
Czy ktoś stosuje do nawożenia akwarium? Czy jest bezpieczny? Kupiłem czysty cytrynian potasu ze sklepu chemicznego, ale nie znam proporcji, jeśli można go używać z powodzeniem do uzupełniania niedobor...
Używam obecnie wody 50:50 RO+kran, pytanie dotyczy nawożenia mikro, w szczegolnosci początkowego etapu dojrzewania akwarium. Test na Fe w wodzie kranowej wykazuje 0. Do takiej wody powinno się dokłada...
|
|