Gradacja żwiru a substrat?
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam
Czy gradacja żwiru 1-2 mm będzie odpowiednia(czy nie za mała?) na substrat Tropica?
-

zwolins
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Głogów
-

świerzak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Lublin
-
-

zwolins
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Głogów
Powiązane tematy
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
powers-1.jpg
growise-base-1.jpg
Na rynku pojawiły się nowe substraty podżwirowe, tym razem pod marką Growise.
Ich opisy znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/substraty-nawo...
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?
Witam
Planuję restart akwarium(128 L) i zastanawiam się nad podłożem, chcę na dno dać substrat i na to żwirek.
Polecacie jakiś sprawdzony substrat pod żwirek?
Nie planuje roślinnego akwarium, ale chc...
Dobry wieczór.
Czy włożenie substratu Tropica Plant Growth Substrate do woreczka na media filtracyjne i przykrycie go H.E.L.P. Advanced Soil PLANTS jest dobrym pomysłem?
Substrat w worku na pewno po...
Jaka granulacje będzie najlepsza akwarium 240l na ziemi rośliny które planuje to takie które mają dobrze rozwinięty system korzeniowy zwartki sagitarie valisneria lotos zabienice. Ryby denne zbrojniki...
Potrzebuję substrat, który jest porowaty, drobny i nie zawiera nawozów (lub ma ich minimalną ilość). Może stabilizować PH (nie musi). Idealnie gdyby był czarny lub ciemny. Macie jakieś doświadczenia?
...
Dobry wieczór.
Będę robił całkowity restart akwarium.
Akwarium 450l.
Dostałem podłoże Manado JBL. Poprzednio maiłem to samo podłoże i substrat JBL Aquabasis Plus. Ogólnie byłem zadowolony ale wg. kal...
|