problemy z anubiasem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

problemy z anubiasem

Liczba wyświetleń: 1641·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

30 lis 2003, 21:55 problemy z anubiasem  (#1)  

Witam
Mam taki problem na anubiasie wyskoczyły zielone kropki (wiem że to nie glony) pomórzcie mi zdiagnozować co jest nietak. Moje akwa 40l ośw 36w. ph 7.0 two15 tww7 nawożenie pmdd 5kropli/dzień
Pomórzcie!!!!

jas

Marcin Baranowski Białystok

30 lis 2003, 23:37   (#2)  

Jak to nie są glony to co? Czy to jakieś przebarwienia?

Marcin Baranowski
Ranga: Moderator

Miasto: Białystok

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1.jpg

Problemy z nawożeniem

MrKojiro w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2840
Witajcie. Moje dotychczasowe nawożenie akwarium było dość nieregularne, na oko, bez magnezu, z niestabilną bimbrownią. Te czynniki wpłynęły zapewnie na kondycję niektórych roślin, jak np ciemne igiełk...
P_20211004_124210.jpg

Problemy z Ca pomimo wody RO z Vimi.

DawidJot w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 10259
Akwarium 160 litrów . Cała woda RO jest mineralizowana Vimi . Na 40 litrów podaje 16 gr. mineralizatora. W załączniku dzisiajsze wyniki . Dziwne jest to ,że przed przejściem na RO , Ca rozniez było...

Rośliny stanęły problemy z nawożeniem

Domineo w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2578
Akwarium 1,5 roku na ziemi ogrodowej 204 l, filtracja prefiltr z wkładem z włókniny, za nim JBL 1502 za nim filtr do wody gdzie rozpuszczam CO2 z butli około 2bąble/s Oświetlenie CHIHIROS LED PLUS RGB...

Trudne do identyfikacji problemy z roślinami

akwarysta1992 w Nawożenie · Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 22170
Witam Was serdecznie Pisze do Was z prośbą o jakieś rady gdyż moje pomysły się wyczerpały. Akwarium 160 litrów. Oświetlenie led 0,6W/L pH= 6,9-7,0 KH= 6 Jest butla z CO2 Wapń i magnez 80:20 Potas 20 P...

Nawożenie dojrzałego zbiornika roślinnego - same problemy

dashkappei w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7050
Pomóżcie mi, proszę, zidentyfikować niedobory czy potencjalne blokady w moim akwarium. Zbiornik ma 7 miesięcy. W takim okresie powinna być bajka, a wygląda na zaniedbany; Echinodorusy pokrywają się z...

Problemy z NH3

karamba90 w Nawożenie · Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 14517
Witam. Jestem nowym użytkownikiem więc chciałbym się przedstawić. Mam na imię Szymon i witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na nie spadającym NH3 w moim 200l akwarium (170l ne...

PILNE Poważne, nagłe problemy z roślinami

akwarysta1992 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3834
Witam. Szlag mnie trafia ;/ Mam 3 akwaria po 160 litrów i ...w 2 jest problem. Nie wiem co jest grane. Utrzymuję wszędzie podobne parametry: 20 azotany 1 fosforany (zdarza się 2 mg/l) 10-20 mg K pH ...

Problemy z wodą, glonami po restarcie

Olsterion w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2302
Dzień dobry Po wymuszonym restarcie spowodowanym rozszczelnieniem akwarium zacząłem mieć problemy z glonami (wcześniej było raczej OK). Akwarium 160l wody, restart przed miesiącem. Wyniki pomiarów: P...

Problemy z nawożeniem oraz zakwit wody, prośba o pomoc

Cassius w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2583
Witam na poczatek opis zbiornika Akwa 100x40x40 160l Filtracja terta 1200 ex + kasakada fzn 2 Oswietlenie 3 belki Aquael leddy slim 2x 32w i 1x 36w Podloze JBL AquaBasis plus 5l na to Manado okolo 2...

Zaczęły się problemy

omegius w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4053
Od tygodnia zauważam wyraźne osłabienie i obumieranie staurogyne repens. Podaje CO2, Światło 12W, akwarium 30l, podłoże Benibachi Fulvic, nawożę Vimi all in one codziennie koło 15:00 jedno naciśnięcie...

Statystyki

Ten temat przegląda 914 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570995
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 914 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.