Micrathemum Monte Carlo - przyjmie się jeszcze czy już nie ?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam Tydzień temu wystartował świeży baniaczek, pochwalę się za jakiś czas  Na przód dałem roślinkę jak w temacie. Część zaczęła się ładnie rozwijać, ale niektóre sadzonki wyglądają jednak jak na zdjęciu. Czy one się jeszcze przyjmą, czy takich to już trzeba się pozbyć ? Z góry dziękuję za pomoc. Ps. Nie wiem czy dobrze wstawiłem fotkę, to mój pierwszy post z aplikacji.
-
adfire
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Poznań
-
arro28
●
- Miasto: Marki
Jak się już ukorzenił to przytnij go usuń ten syf z góry kilka dni i masz świeży trawnik
-

świerzak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Lublin
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja tez tak miałem miałem z in-vitro później odbiło i zarosło mi cały pierwszy plan
-

krzysiek232
●
- Miasto: Olsztyn
Dzięki jeszcze raz za konkretne info !
-
adfire
●
Dołączę do tematu i zapytam. W moim baniaku monte carlo jakos dziwnie rosnie, płoży sie pod podłożem tak delikatnie pod żwirem kwarcowym nie na powierzchni. To normalne?
-
Tomek82
●
Śluzowiec identyko jak w moim ponad tygodniowym akwa, wczoraj go troche obczyscilem przy pierwszej podmiance jest troche lepiej
-

loolekk
●
- Miasto: KRAKÓW
Nie wiem ile u Ciebie, ale ja mam prawie 15 kg korzeni i wszystkie tak zasyfione, że aż moje dzieciaki się krzywią. Tylko dla nich mocno się przyłożyłem do czyszczenia przy wczorajszej podmianie i tłumaczę, że to "miesiąc plag egipskich", trzeba przetrwać i będzie pięknie 
-
adfire
●
No wlaśnie miesiąc plag  dzis śluzowiec znów miejscami powrócił, ale jeszcze chwila wpuści sie otoski i mam nadzieje ze zrobią porządek 
-

loolekk
●
- Miasto: KRAKÓW
Tomek82 napisał(a):Dołączę do tematu i zapytam. W moim baniaku monte carlo jakos dziwnie rosnie, płoży sie pod podłożem tak delikatnie pod żwirem kwarcowym nie na powierzchni. To normalne?
Tomek82 a masz coś pod tym żwirem i jakiej granulacji jest ten żwirek? Jak długo działa akwarium i czy odmulasz dno? U mnie sytuacja jest podobna bo płoży się pod żwirem przy przedniej szybie za to bardziej z tyłu potrafi rosnąć mocno w górę. Też mam żwirek kwarcowy 1-3 mm a pod nim jakiś substrat.
-
Maciekk2
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Tychy
Tak, samo miałam. Najpierw dosłownie się rozpływało w oczach, robiło przezroczyste. Pózniej chwast tak się rozrósł, że prawie do połowy akwarium mi sięgało. A na koniec epicko całe dno wypłynęło. Dlatego pilnuj cięcia, bo poszybuje w górę 
-

Ensa
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Dzisiaj ku mojej radości potwierdziły się informacje od Was. Każda kępka, która wyglądała jeszcze gorzej niż na pierwszym zdjęciu, ma nowe malutkie listki. Z przycinaniem to już wiem, dokładnie się zapoznałem co to za typ ten Monte Carlo 
-
adfire
●
Powiązane tematy
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC...
szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Cześć.
Pozbyłem się zielenic z akwarium (algin+carbo+ograniecznie oświetlenia do jednej z dwóch belek aquael) - nie było ich dużo, ale na tyle, że psuły efekt wizualny (dopadły bucki, starsze liście a...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
|
|