|
|
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam
Chcę założyć akwarium i nie wiem czy wystarczy do 70 litrów filtr wewnętrzny a jeżeli tak to jaki dobry i cichy polecilibyście z praktyki.
Sprzdedawcy w każdym sklepie polecają zawsze co innego (to co mają na półkach)
-
tomek
●
Jesli ma to byc akwarium roslinne, to polecam jednak zewnetrzny- jakas kaskade np. Aquaclear albo najmniejszego Eheima z serii ECCO lub najmniejszego Hydora (oba sprawdzilem osobiscie)- to z kanistrowych. Kaskada jest duzo tansza, w cenach porownywalnych do filtrow wewnetrznych.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
Ja mam ok. 70 litrów i filr Fluval 204. Pracuje swietnie, rzadko go czyścić muszę, ma duża powierzchnię filtracji.
-
JakubikF
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
a czy FLUVAL 2 wewnetrzny nie wystarczyłby?
Rośliny oczywiście tez chcę mieć.
Kaskadowe odpadją (pokrywa)
Może ktoś mi wyjaśni wyższość zenętrznych filtrów i jak jest o nich z napowietrzaniemcz czeba to osobno załatwić.
Wewnętrzne wszystkie chyba mają rurki do napowietrzania?
-
tomek
●
Ja mam w swoim 70 litrowym baniaku filtr HAGENA 201, bardzo dobry filtr a przedewszytskim niezniszczalny, posiada także dużą skale regulującą wydajność. Mam już go 1,5 roku i nie mam żadnych powodów do narzekań 
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Jesli juz koniecznie wewnetrzny, to nalepiej sie sprawdzaja glowice Powerhead z dolozona niestandardowa, duza gabka.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
Pisząc HAGEN miałem na myśli oczywiście POWERHEADA 201 - polecam 
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Ile kosztuje POWER HEAD i czy napewno wystarcza jako jedyny filtr do litrów
bo model 201 piszą że jest do max 70 litrów to może model 301.
Jakie on ma wkałdy filtracyjne?
Czy należ coś jeszcze do niego dokupić cz wystarcza to co jest w komplecie.
proszę jakąś polską stronę gdzie mogę o nim poczytać
-
tomek
●
Powiązane tematy
Hej
Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
hypermax.jpg
Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax.
Link do sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.
Cześć
Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie".
Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
Cześć
Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
Zastanawiam się nad zmianą filtra ro. Budżet do 1500 zł może trochę więcej,jaki filtr ro według was najlepszy i dlaczego.
|
|