vallisnerie gnija, co robić??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

vallisnerie gnija, co robić???

Liczba wyświetleń: 1399·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Wszystkie pozostałe rosliny lisciaste dobrze rosna, wiem ze oswietlenia moze byc mało ale mam taka pokrywe ze nic nie poradze, zrobilem tylko odbłysnik. Co robic? Moze nawoz zły, nie wiem?
AKWARIUM 45 litrów: 50*30*30
Oświetlenie - Hagen aqua glo 14 Wat
Nawóz - NUTRAFIN PLANT GRO
temperatura - 24*C
PH - 6,5

krySS

enigma Wrocław

25 lis 2003, 21:39   (#2)  

Kup jakiś nawóż (np. Sera Florena) i wstryszknij pod korzenie z 2-4 ml i dodaj do wody w takiej dawce jak zalecana. Możesz też kupić jakieś tabletki do nawożenia.
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Film Jak poprawnie robić testy wody - firma JBL

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1508
Hej Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7

Rośliny po przycięciu gniją

majraf w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3177
Cześć Miałam taki problem z Ludwigią rubin, czasami z pełzaczem bagiennym a ostatnio z rotalą sunset. Rośliny rosną super do czasu aż je przytnę i na nowo zasadzę. Wtedy destrukcja rośliny zaczyna się...

Jakie testy wody robic

wigan w Nawożenie · Odpowiedzi: 64 · Wyświetlenia: 15690
Robie testy wody na pH,KH,GH,NO2 jakie jeszcze testy dokupic,rosliny troche kosztowaly i nie chcial bym ich stracic. Podaje co2 z butli ,swiece 9h ( bylo 11 ) ale pojawily sie zielenice punktowe na s...

Nawożenie co robić?

JakubM w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 18166
Nie musiałbym tego pisać gdybym nie był zbyt leniwy przy restarcie a teraz powiem szczerze nie wiem co robić. Zrobiłem restart bo wgłębka mnie pokonała. W akwarium, żyło i dalej żyje ok 400 krewetek...

Problem z glonami - nie wiem już co robić

xkamil1990 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1083
Witam mam problem z roślinami i glonami co widać na załączonym obrazku i już nie mam pojęcia co jest nie tak, o to dane mojego akwa: 45l - profilowane Podłoże: ziemia ogrodowa (1cm) + drobny jasny żwi...

problem z roslinami, anubiasy gnija

Zoszke w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3202
Witam wszystkich serdecznie. Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z tableta a takowych tutaj nie ma. Zalozylem ten watek gdyz zaczyna sie cos nie dobrego dziac z moimi roslinami. Otoz anubia...

po przenisieniu akwarium rośliny stanęły - co robić?

brzydak w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1171
Witam, ostatnio przeniosłem moje 200l do nowego mieszkania. Jedyne co się zmieniło, to wyjąłem podłoże, włożyłem je z powrotem i włożyłem do niego nawóz w postaci kulek. W poprzednim mieszkaniu wszy...

Jak robić nawozy z soli (EI).

MarcinG w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1020
Cześć chciałbym się dowiedzieć jak robić nawozy z suchych soli (tych w sklepie na RA.pl). Np.: K2SO4 (potas) przy produkcie piszę: "Rozpuszczalność max.9 gram w 100ml wody o temperaturze 20st.C." ....

Korzeń co robić

FRANUS w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1431
witam mam korzeń w akwarium dość duży i mam problem mam go od dwóch tygodni i zaczoł strasznie pleśnieć co zrobić a podobno profesjonalnie był namaczany jest jakiś sposób zeby usunąc ta pleśń...

nawożenie CO2 + EasyCarbo? co robić?

slawitogdy w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1634
witam, moje akwa 54 l brutto oswietlenie 2*15W (philips 965 + groLux) nawożenie nawozy mikro+makro+aquapotas+Co2 24H no3- 10 po4- 0,8 potas? ph 7,4 kh, gh nie pamietam jesli wazne to zmierze i...

Statystyki

Ten temat przegląda 993 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 993 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.