Który Startup 80 wybrać ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Który Startup 80 wybrać ?

Liczba wyświetleń: 1090·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Badman Góra

11 wrz 2016, 22:31 Który Startup 80 wybrać ?  (#1)  

Wpadł do mnie szwagier i napalił się na akwarium :)
Doradziłem mu by kupił większe niż ja mam (54 l), napewno będzie brał Startupa, chociaż starałem go przekonać aby kupił akwarium z filtrm zewnętrznym. Na początek, żeby nie denerwować żony idzie w kierunku allin1.
U mnie widział Startup 60 AP Diversy z profilowaną szybą i też chce w swoim profilowaną szybę, dodatkowo spodobała mu się profilowana podstawka, więc akwarium musi być w podstawce ;)
Rozważa zakup pomiędzy Diversa Zestaw ARISTO Startup 80 AP, a AQUASZUT AQUA4FAMILY 80 Owalny zestaw akwariowy.
Ponieważ poza filtrem nie mam nic Aquela proszę doradźcie który zestaw mu doradzić ?

Miałem styczność z filtrem Diversy Claro 600, którego oceniam kiepsko, a w startupie 80 jest Claro 1000 który podejrzewam będzie stosunkowo głośny. Co do reszty Diversy jestem zadowolony, elegancka pokrywa i bardzo dobrze sklejone akwarium.

Jak to wygląda w Aquaelu a dokładnie a AQUASZUT AQUA4FAMILY ? Dają filtr AquaSzut T Head 550 - proszę o opinie.

Badman
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Góra

Jak na taką cenę (jakieś 360 zł ) Startup 80 AP powinien byc dobrym wyborem. Z tego co wiem, jesli chodzi o głośność, przy Claro 1000 nie ma tragedii ;) też nigdy nie miałem z tą marką problemów, więc to chyba dobra opcja na start

BBQ

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

Nowe akwarium - jaki zestaw akwariowy wybrać

kajper w Szkło i meble · Odpowiedzi: 50 · Wyświetlenia: 18509
Cześć Chcę kupić nowy zestaw i wybrałem: Juwel Rio 180 Juwel Rio 240 Opti set 200 Proszę o poradę czy warto i które.

Startup na świetlówkach czy ledach ?

Badman w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2155
W piątek zakup Startup 80 AP Diversa. Akwarium będzię z roślinami i rybkami. Tylko czy brać: 1. https://sklep.roslinyakwariowe.pl/akwaria-szafki-zestawy/komplety-szafek/zestawy-diversa/zestaw-akwariow...

Jakiej wielkości wybrać akwarium dla aktualnej obsady?

Marta_B w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1546
Witajcie, Postaram się jak najlepiej opisać aktualny stan a następnie przejść do rzeczy i wykorzystać wasze doświadczenie jak najlepiej. Aktualnie posiadam 2 zbiorniki, pierwszy jest kłębkiem błędó...

Akwarium o wymiarach 250x50x60. Jaką grubość szkła wybrać?

Rafal91 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3346
Witam. Mam pytanie czy do akwarium o wymiarach 250x50x60 wystarczy grubość szkła 12mm czy robić z 15mm? Dwa filtry kubełkowe jbl 1501 poradzą sobie z takim litrazem? W akwarium będą paletki.

Geras Akwarium - jaką szafkę wybrać?

Geras w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 10468
Witam , chce załozyć zbiornik no i własnie jeszcze nie wiem jaki ;] R ozmiary albo 120x40x50 , 100x40x50 , 100x50x50 S tyl iwagumi albo mizube N ie kupie od razu wszystkiego,chce to robić etapa...

Zestaw akwariowy Startup 80 Aristo LED

Anecia w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1507
Witam Właśnie zostałam posiadaczką akwarium ( dokładnie tego zestawu https://sklep.roslinyakwariowe.pl/akwaria-szafki-zestawy/zestawy-akwariowe-szafek/zestawy-diversa/zestaw-akwariowy-startup-aristo-...

OptiWhite vs. Float? Co wybrać?

maniak344 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 511
Witam, powoli zabieram się za zakładanie swojego pierwszego akwarium roślinnego, na razie mam tylko filtr kubełkowy. Akwarium będzie o wymiarach 60x30x36. Teraz zastanawiam się czy warto "przepła...

Statystyki

Ten temat przegląda 236 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570962
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 236 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.