Tanie aparaty cyfrowe do fotografowania akwa - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tanie aparaty cyfrowe do fotografowania akwa

Liczba wyświetleń: 2497·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam
ostatnio w sklepach dosyć częśto pojawiają się aparaty cyfrowe nie posiadające takiej marki jak Sony czy Canon jednak o przyzwoitych parametrach i sporo tańsze.Np. Polaroid PDC3050 3,2 Megapixel

Matryca 2048 x 1536 CCD,Rozdzielczość sprzętowa: 2048 x 1563 pixeli, 1600 X 1200, 1024 X 768; minimalna 640 X 480. Rozdzielczość programowa: (programowa na komp tryb enhanced . max 2340×1755)
Ilość kolorów / głębia kolorów 16.7 milionów / 32 bity True
Wielkość / rodzaj pamięci 16MB NAND-Flash pamiec wewnetrzna, rozszezalna poprzez karte SD (SecureDigital) lum MMC do 256 MB
LCD 1,5" TFT LCD Monitor kolor z funkcjami ekranowymi
Wyjście Audio/Video TV OUT dla NTSC/ PAL
Lampa błyskowa 5 trybów pracy: auto, on, off, redukcja czerwonych oczu ( auto i manualna)
Głębia ostrości obrazu Macro: 10cm -40cm / wide: 40 cm - nieskończoność
Obiektyw/Przesłona 5 szklanych soczewek f=5.96 mm, F/3.1
Zoom 3 X cyfrowy
Format pliku - zdjęcia, filmy zdjęcia: JPEG, EXIF 2.1,DCF. Video:AVI , 320 x 240 Pixeli, 15 klatek/sek. (15 fps).

Ilość zdjęć/ czas filmu ( z karta 256 MB) max 3100 zdjęć w 640 X 480, max 1566 w1024 X 768, max 652 zdjęć w 1600 x 1200. max 326 w 2272 x 1704. Filmy AVI wraz z dźwiękiem max. okolo 1 godziny.
Migawka: 15 - 1/2000 sek.;
System fotometryczny TTL 9-punktowy AiAF,ruchoma strefa AF, szacunkowy,centralnie ważony, punktowy,
Balans bieli automatyczny lub manualny (6 pozycji: auto, daylight, shade, tungsten, fluorescent, black &white)
Autofokus tak. TTL
Czułość(ISO) auto (50-150), 50, 100, 200, 400
Wejścia / wyjścia USB, TV-wyjscie,
Samowyzwalacz tak, 2 i 10 sekund
Wymiary 107,5 x 63 x 36,4 mm

Zasilanie akumulatorki typu AA (1800 MaH), lub zasilacz 3.3 V
Dodatkowe funkcje zdjęcia seryjne, efekty obrazu , ustawienia własne, oprócz 4-ech trybów rozdz. 3 tryby jakosci (Fine, Normal, Ecomomy). Wbudowany mikrofon. Odtwarzanie zdjęć na monitorze LCD pojedynczo z powiększeniem X 3 lub jako 9 miniaturek. Wizjer optyczny.
Korekcja ekspozycji tak , +/- 2EV co 1.1 kroku i cena w granicach 850zł ( a pewnie na allegro można by kupić jeszcze taniej)

Co o tego typu aparatach cyfrowych sądzicie? czy warto je kupić w przekonaniu, że wykonają dobre zdjęcia akwarium. dobre= żeby można było je opublikować ( mam aparat Media Tech MT-407 i zdjęcia z niego nie nadają się do tego żeby je tutaj na forum pokazać czy komuś wysłać)
GrzehuZ
PS. które z aparatów "niższej półki" są dobre do fotografowania akwarium?

GrzehuZ

25 lis 2003, 15:27   (#2)  

Witam
Niestety akwarium to trudny temat do fotografowania. Napewno potrzebny jest jasny obiektyw, możliwość zmiany ISO (ręczna lub auto -nawet 400 to troche mało, ale wzrost ISO pociąga za sobą wzrost szumow matrycy), korekta ekspozycji, nie zaszkodzą zdjęcia seryjne. Przyda się statyw i dużo światła.
Co do danych aparatu ktore podałeś - nie wygląda to źle, ciekawe tylko jak wychodzą z niego zdjęcia (często aparaty maja takie same parametry ale różnie to dzaiła). Może lepiej poszukać jakąś bardziej markową używke?

Robo

enigma Wrocław

25 lis 2003, 16:10   (#3)  

aparat ma troche cieńkie makro (bardzo sie przydaje w fotografowaniu zbiornika), ale pewnie cana rekompensuje braki
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1317
Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
2012-06-10 21.02.41-crop.jpg

Szkoła fotografowania akwarium

Artur Frankowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 112 · Wyświetlenia: 157676
Zapraszam wszystkich do umieszczania w tym wątku zdjęć, ale także pytań i odpowiedzi związanych z problemem fotografowania naszych zbiorników. :wink: 3...2...1...0... pstryk :shock:
70l.jpg

Nowe akwa 70L - rozterki przed startem.

antipathiQue w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 172 · Wyświetlenia: 62689
Witam Wszystkich serdecznie, Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...
YouTube

Rozwiązanie aranżacji akwa oglądanej z obu stron

haldokholk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1903
Szukam inspiracji gdyż takiego akwarium jeszcze nie tworzyłem.Robię akwarium które będzie mi dzieliło poddasze .Mile widziane jakieś foty linki YouTube.

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52933
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Akwa-vivarium Glossy 100cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 18897
Witam, swój poprzedni zbiornik sprzedałem [https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/wabi-kusa/akwa-vivarium-45x45x60cm-68173.html?p=512568#p512568] Może wypłynie u innego użytkownika ;) Na ...

Akwa-Vivarium 45x45x60cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 45907
Poprzedni projekt spotkał się z przychylną opinią więc pokażę jeszcze jeden. Wprawdzie ten jeszcze czeka na komplet roślin - dzbaneczniki oraz heliamfory, ale myślę, że już można go prezentować. Terr...

Moje akwa ;]

sliva w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 10189
C haos i proste rosliny, czyli moja najbardziej leniwa "kompozycja" ;) oto i ona: http://www.jp2doc.org/akwa/akwa.jpg W yzywanie sie jest mile widziane :] pozdro, tomek

Małe, ciemne akwa - jakie rośliny?

violinka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3008
Hej. Baniak 25l od Aquael z ich pokrywą i oświetleniem led 6W. Mam z 10 kulek gałęzatek od 3 miechów i dają radę, urosły cholernie. Rogatek na próbę też jako tako. Jakie rośliny polecacie do takieg...

Akwa - Paludarium 60X45X45

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9565
Chciałem Wam przedstawić Akwa-Terrarium jakie przygotowałem dla pewnej Pani. Cukierkowy charakter zbiornika nie jest przypadkowy. Terrarium o wymiarach 60x45x45cm Oświetlenie 2x24W Struktura zbudowana...

Statystyki

Ten temat przegląda 1238 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1238 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.