25l Nowicjusz. Propozycja aranżacji akwarium. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

25l Nowicjusz. Propozycja aranżacji akwarium.

Liczba wyświetleń: 1772·Brak odpowiedzi
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam, jako że jestem nowy na forum trochę słów o mnie. Nazywam się Janek. Akwarystyką zajmuję się jakieś 3 może 4 lata.
Przez część czasu zajmowałem się akwariami ogólnymi. Później biotopowymi. Aktualnie jestem w trakcie kończenia akwarium 126l rio Tapajos. Od niedawna zaczęły mnie interesować akwaria roślinne, stąd też następujący temat. ;)

Mam wolny baniaczek 25l profil i zastanawiam się czy nie spróbować czegoś nowego. Mianowicie stworzyć akwarium roślinne.
Jestem zielony w tym temacie, nigdy z tym nie miałem styczności, ale wasze akwaria przykuwają oko.
Planowana fauna to:
-Drobniczka Jednodniówka
- Cambarellus Puer
-(opcjonalnie) Krewetka Red Cherry
Flora(liczę na waszą pomoc) którą posiadam:
-Nurzaniec
-Żabienica
- (Nie w akwarium) Orzech Wąskolistny
Oświetlenie:
-Zwykła żarówka 9w (tutaj liczę na waszą pomoc tak samo jak z roślinami)
Podłoże:
-(Biotop) Piasek
-(Jeśli będę robił roślinne) Ziemia ogrodowa
Filtracja:
-Przerobiony filtr Aquela fan mini na filtr 2 fazowy (gabka ceramika) wydajność do 60l. Jak się uda to spróbuję to przerobić na filtr zewnętrzny (lubię kombinować i majsterkować).
Zdjęcie aktualne akwarium (bez filtra):
http://cloud.tapatalk.com/s/57bf6fb966dab/tapatalk_1472157561390.jpeg?

Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam Janek.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (84.33 KiB) Przeglądane 1472 razy

Suchy_19
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

376426823_861707842336986_7958025644608257909_n.jpg

Mega akwarium - peha68

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 64 · Wyświetlenia: 49722
Absolutnie fantastyczna aranżacja (pomijając aspekt ścieżki :) )ponadnormatywnego akwarium w wykonaniu Panów z Peha68. oraz filtracja:
YouTube

Film Akwarium w starym stylu.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1791
Hej MJ aranżuje akwarium w starym stylu. Moim zdaniem wyszła mu ciekawa aranżacja. ?si=dwLbrbD1NcH4t4RA
YouTube

Film 60 cm akwarium

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1665
Hej Pachi aranżuje zbiornik 60 cm. Film po niemiecku. ?si=KFBN4Enb7N4ZZSk2
YouTube

Film 45 cm akwarium

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1494
Hej Kolega Pachi aranżuje zbiornik 45 cm. Film po niemiecku. ?si=-DjieBrUC9b6y9m6
maxresdefault-2.jpg

Film ADA - Akwarium 120 cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1532
Hej Miłego oglądania. ?si=8hN4zjYDSt79m0XP
YouTube

Tutorial - zakładanie akwarium z mchami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1372
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Filmy Akwarium 90 cm , Pachi w akcji

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1001
Hej Miłego oglądania. ?si=5Fh2Rz-9gGmSNldY ?si=9QdaKHCSzZTR51mD
YouTube

Film Akwarium holenderskie

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1916
Hej Coś pięknego. ?si=o8iiFtK3TiTxFyNn
YouTube

Film ADA Cluster and keystone - akwarium 120cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1425
Hej Warto włączyć napisy po angielsku. ?si=w6pAznFJN2NMJ__n

Statystyki

Ten temat przegląda 860 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 859 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.