Zastanawiam się nad zmianą akwarii na jedno większe. Mam pytanie na temat filtracji czy dwie kaskady fzn-2 byłyby wystarczające? Czy lepszym rozwiązaniem byłaby kaskada fzn-2 i kubelek? czy może fzn-3 i fzn-2? Mimo posiadania kubelka, chciałbym żeby uniknąć go w nowym akwarium filtr fzn-2 posiadam praktycznie nowy więc chciałbym go zostawić w konfiguracji
Dwie kaskady FZN-3 I FZN-2 wystarczy. Jedna niech oczyszcza mechanicznie druga biologicznie. Mam tak w 250l akwarium i jest ok. Filtra kubelkowego juz nie założę. Przykra sytuacja zalało mieszkanie. Panele podłogowe do wymiany. W filtrach kaskadowych nie ma tego problemu
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8746
Dzisiaj w końcu zmodyfikowałem swoją instalację RO korzystając z faktu ze musiałem wymienić prefiltry ...
Modyfikacja polegała na dołożeniu 2 membrany 75gpd aby zaoszczędzić na odpadzie wody . Co mi ...
mieciu12 w Filtracja· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9277
Witajcie . Powiedźcie mi proszę czy dobrze zaprojektowałem filtrację ? Inspirowałem się schematami dostępnymi na internecie,ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie - po co w niektórych instalacjach lu...
pening270 w Filtracja· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5011
Hej, mam opcję kupić używanego Eheim professionel 3 1200xlt za 400 zł, obecnie działa eheim professionel 4+ 350T. Czy jest wart zakupu, a może znacie coś lepszego?
Benuchii w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1300
Witam proszę o polecenie filtra kaskadowego do kostki aquaela 30l oczywiście szklana pokrywa z góry pójdzie out. Zależy mi na jak największej ilości miejsca w tej małej kostce dlatego chcę się pozbyć ...
Ciechan w Filtracja· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 6968
Cześć. Jako, że jestem w trakcie zmiany aranżacji akwarium (100x40x60h), po głowie chodzi mi zmiana filtra. Obecnie posiadam Biomastera thermo 600 i wydaje mi się, że to nieco za mały filtr do mojego ...
PiotrX w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2955
Dzień dobry,
Po wielu latach przerwy od akwarystyki l, chciałbym ponownie założyć akwarium tym razem 240 litrów. Obsada mieszana, z większą ilością roślin. Proszę o pomoc w doborze pełnej filtracji. B...
vundo w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3998
Hej, szukam kaskady do krewetkarium 30 litrowego. Mam nieużywanego Pat Mini, ale chcę wsadzić trochę fajnej bioceramiki. Dlatego kaskada. No i zaoszczędzę trochę miejsca.
Przejrzałem filtry i jak na ...
Scenery Stone w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3933
Cześć,
mam filtr zewnętrzny kubełkowy DIY jest napędzany pompą aquael cilculator 500, przepływ jest nie wystarczający (wyciąga 300 l\h). Chciałbym go zwiększyć, mianowicie czy jest sens połączenia dwó...
Statystyki
Ten temat przegląda 183 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 183 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej