Gaz ucieka przez reduktor
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Nie wiem jak i dlaczego, ale otworem na zdjęciu ucieka gaz. Reduktor czekał na butle która była napelniana. Jak to naprawić ?
-

aquaallegro
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łowicz
Rozebrać i wymienić membranę. Daj większe zdjęcie, tzn żeby było widać całość 
-
big daddy
●
- Miasto: Częstochowa
Nie można tego jakoś zakleić żeby nie bawić sie w nowa membranę ? Kupie na Allegro nowa membranę ?
-

aquaallegro
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
aquaallegro napisał(a):Nie można tego jakoś zakleić żeby nie bawić sie w nowa membranę ? Kupie na Allegro nowa membranę ?
Ty poważnie mówisz? Jak Ci się silnik w aucie zepsuje to zakleisz wydech I już ok?  Powinneś znaleźć, ja pamiętam, że do swojego nie mogłem dokupić kupiłem jakąś i dociąłem po prostu.
-
big daddy
●
- Miasto: Częstochowa
Aha czyli kupić byle jaka i najwyżej dociąć. Wolna chwila rozbiorę.
-

aquaallegro
●
Idź do wulkanizatora i poproś o kawałek dętki do ciężarówki dotniesz i po kłopocie 
-
RSU
●
- Miasto: Jarocin
Powiązane tematy
Dostałem używany reduktor CO2 (na zdjęciu), zaworek precyzyjny Camozzi i elektrozawór AquaArt.
Nie miałem wiele kontaktu z techniką CO2 do tej pory. Mam jeszcze wężyki 6mm (te twardsze), zaworek zwro...
sodastream1.jpg
Zapraszam do zapoznania się z nowością w sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/reduktor-butli-sodasystem-p-49196.html
Kto z Was używa systemu SodaStream z butlą 500g?
Jesteści...
Witam, mam butle SODASTREAM, podłączoną pod reduktor od ISTA CO2-foto 1. przez przejściówke TR 21*4, 5/8-18UNF, foto 2. I teraz pytanie?
1- co byście mi za reduktor polecili jakiś inny do tej butli.
2...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Mam problem z nowym reduktorem. Po podłączeniu i odkręceniu, prawy manometr "przekręcił się", a z zaworka w reduktorze (regulacja płaskim śrubokrętem) ulatuje gaz przy zamkniętym zaworze Cam...
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
Jakie są rodzaje gwintów łączących zawór na butli CO2 z reduktorem ciśnienia ( manometrami )? Wygrzebałem z szuflady ze szpargałami ze trzy zestawy do CO2 i w każdym są inne gwinty.
Szczęśliwie gwint ...
Witam
Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli.
Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Cześć
Mam świeżo kupiony zestaw co2 z elektrozaworem.
Zaworek popuszcza co2 w nocy - około 1 bąbel na 10 sekund. Akwarium ma 49l. Przejmować się tym? Jest jakiś sposób żeby poprawić jego szczelność? ...
|