Ila napisał(a):Witam mam akwa. 35l wiemmale ale mam zamiar kupić większe 112 l ale mniejsza z tym mam 2 skalary .4kiryski ,4 neonki ,2danio, 4glupiki i glonojad wiem za dużo ryb na tak małe akwarium. Od początku zakupu jeden ze skalarowmial uszkodzony pysk aletomunie przeszkadzało przez 5 miesięcy ale od 3dni stan się pogorszył na tyle że biedek jeść nie może co to może być ? Dodaje zdjęcie biedeka:(
Jeso ludzie co wami jest, piszesz że wiesz a meczysz te ryby w 35l, zresztą 112l to tez za małe akwa na skalary, przez pół roku wiesz, że akwa za małe i nic z tym nie robisz. Żadne z ryb które posiadasz się do tego akwarium nie nadają.
Odnośnie deformacji, zdjęcia są kiepskiej jakości nic na nich nie widać, jeśli miał jakaś deformację to może takowy się urodził, w tej szklace wody podrastające skalary pewnie się przepychają i być może wdała mu się infekcja.
Parametrów wody jak znam życie tez nie znasz a pewnie przy takim przerybieniu bagno tam jest .....
ech szkoda tych ryb ....
I piszesz jeszcze mniejsza z tym..... właśnie nie mniejsza z tym, te ryby tam po sobie sr.... za przeproszeniem, chciałbyś żeby ci sąsiad na głowę sr....?
Nawet nie wiem co napisać bo nie wiem czy leczenie ma tu jakikolwiek sens