Mikrovit Zn z chelatu cynku forte 14 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Mikrovit Zn z chelatu cynku forte 14

Liczba wyświetleń: 1593·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Ile gram chelatu cynku forte 14 trzeba rozpuścić w 1 litrze wody, aby uzyskać roztwór o składzie zbliżonym do 1 litra płynnego Mikrovitu Zn?

AH

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

21 lis 2003, 15:59 BTW  (#2)  

I jeszcze prośba o jedną rzecz: jaki jest przelicznik wagowy na objętość chelatu cynku forte 14 , tzn. ile waży np. 10 ml chelatu?

AH

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Nowość QualDrop - Basic GROW oraz Fe Forte

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 10364
Na rynku pojawią się kolejne nawozy marki QualDROP. Tym razem będą to: Basic Grow (nawóz makroelementowy ) i Fe Forte (żelazo + mikroelementy i pierwiastki śladowe). Jest to linia Basic Line która ...

Mikrovit Fe-75 chelat żelaza

Agencik w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 843
Witam, Czy ten Mikrovit nadaj się do akwarium: http://allegro.pl/mikrovit-fe-75-1l-chelat-zelaza-sposob-na-mech-i2392994525.html ? Pozdrawiam! Agencik

EI CSM+B czy Chelat żelaza FORTE 8%

b7649738 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2910
Witam, kompletuję sole i chealty do nawożenia metodą EI. Jeśli chodzi o makro to sprawa jest banalna, ale problem zaczyna sie z mikro... Co kupić? CSM+B w którym jak podaje sprzedawca na allegro...

rozpuszczalność chelatu fe

vieri w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 975
witam,czy można a raczej czy do się rozpuścić 50g chelatu fe w 200ml wody,chodzi mi o jak najmniejszą ilość roztworu

Dawkowanie chelatu Fe

girzol w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6507
Witam Mam małego heńka i zaczął zółknąc podobno to od za małej ilości żelaza. Kupiłem chelat Fe bo ferro-active nie przyniósł żadnych skutków. Jednak nie do końca wiem w jakich dawkach jak często i j...

Dawkowanie chelatu Fe 8%

wujek_bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5247
Obecnie nawożę serią PG Classic + Macro. Jednak ten zestaw okazał się niekompletny. W liściach pojawiały się dziury, na bank brakowało potasu. Odkąd dodaję 15ml K2SO4 / dzień liście są dużo większe i ...

Jak rozcieńczyć Mikrovit Fe

macz21 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1677
Witam, Wraz z zestawem soli dostałem również Mikrowit Fe w płynie. Próbuję znaleźć informację w jakich proporcjach rozrobić Mikrovit aby uzyskać roztwór "kalibrowany". Czy ktoś mógłby podać jaki...

Chelat żelaza forte

Pako_2007 w Nawożenie · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 12423
Witam forumowiczów !!!! Mam pytanie odnośnie nawożenia żelazem. Jak dotąd stosowałem Ferro - activ firmy Tropical. ostatnio zastanawiałem się czy można by ten nawóz zamienić Chelatem żelaza forte r...

Siarczan cynku zamiast chelatu cynku oraz .....

Gość w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 722
Witam. O to zestaw pytań do Was :wink: 1. Czy ktoś z Was korzystał z siarczanu cynku zamiast formy chelatowanej? 2. Jakie są dopuszczalne i bezpieczne stężenia cynku w akwa bez straty organizmów ż...

Domowe otrzymywanie ŻELAZA I CYNKU

DAMIANJONSKI w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7356
Metode polecam raczej zaawansowanym lub osobą które mają problemy finansowe ;-) : POTRZEBNE BĘDZIE: -dobrze wyszorowany gwóźdż -płytka cynkowa -MgSO4 -KNO3 -KWASEK CYTRYNOWY w małym słoiczku u...

Statystyki

Ten temat przegląda 264 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 263 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.