Co to za stworzenia? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co to za stworzenia?

Liczba wyświetleń: 1481·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

14 lip 2016, 20:55 Co to za stworzenia?  (#1)  

Witam, dziś przy podmianie wody zauważyłem na kilku szczytach rośliny skupisko różowo, bladej wijącej się chmary stworzeń. Co to może być za paskudztwo?
Nigdzie indziej ich nie widzę. Wyciąłem i wyrzuciłem te szczyty roślin.

Charakterystyka zbiornika:

Czas od zalania: 1,5 miesiąca.

Podłoże:
-substrat na bazie ziemi ogrodowej (1,5 litra, przykryty siatką o drobnych oczkach)
-podłoże akwariowe H.E.L.P. ADVANCED SOIL (3 litry, czarne)
-kulki gliniano-torfowe (8 szt.)
-kapsułki nawozowe Aquahobby flora caps red (2szt.)

Roślinność:

-Spiky Moss
-Hemianthus callitrichoides
-Limnophila sessiliflora
-Rotala rotundifolia
-Cladophora aegagropila

duganoga
Ranga: Początkujący

15 lip 2016, 22:58 Re: Co to za stworzenia?  (#2)  

Na zdjęciu niestety nie widać zbyt wiele. Może dlatego, że poza wodą. Spróbuj zrobić zdjęcie, jak to wygląda w zbiorniku, może nawet nagrać krótki filmik.

wololow
Ranga: Zainteresowany tematem

Bent423 Wałbrzych

15 lip 2016, 23:49 Re: Co to za stworzenia?  (#3)  

wololow napisał(a):Na zdjęciu niestety nie widać zbyt wiele. Może dlatego, że poza wodą. Spróbuj zrobić zdjęcie, jak to wygląda w zbiorniku, może nawet nagrać krótki filmik.

To może być bardzo niebzpieczne a jak to szybko powiekszający sie otwor gebowy nieznanego przybysza.
Sprobuj przebic go dluga igla albo zobacz jak reaguje na wysoka temperatutre miotacz ognia

Bent423
Ranga: Znający temat

Miasto: Wałbrzych

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

16 lip 2016, 10:46 Re: Co to za stworzenia?  (#4)  

Niestety nie mam już czemu robić zdjęć ponieważ wyrzuciłem te części roślin. Będę obserwował zbiornik czy coś się nowego nie pojawia. To skupisko różowych cienkich niteczek.

duganoga
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20231120_192306.jpg

Niezidentyfikowane stworzenia w akwarium

Kefasos w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1647
Witam! Zaobserwowałem w akwarium dziwne stworzenia (widoczne na zdjęciach w załączniku). Owe stworzenia są przyklejone do ścianki, lekko falują i się przemieszczają. W akwarium obecnie są tylko dwa oz...

dziwne stworzenia w krewetkarium

fisz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3140
Witam. Ostatnio w jednym z krewetkariów pojawił mi się dziwny nalot na szybie - są to jakieś stworzonka a'la micro ,,ukwiał". Zamieszczam link do innego forum ponieważ tam jest zdjęcie tego co znajduj...

Proszę o identyfikację tego stworzenia (zdjęcie)

kostek2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2113
Witam wszystkich, może znajdzie się ktoś, kto ma pojęcie co to za stworzenie zagościło w moim akwarium. Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam :)

Dziwne stworzenia na szybie

Laston w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1350
Witam Ostatnio zauważyłem dziwne stworzonka na szybie są one cienkie ok.0.01mm i długie na ok 1mm. Są one szarego koloru i mają czułka. Reszta w załączniku. Chciałbym się dowiedzieć co to jest i jak ...

co to za stworzenia?

Gość w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1952
w akwarium na tafli wody i roslinach wystajacych ponad nia,zauwazylem male stworzonka,jakby pchly czy wszy jakies:)sa bardzo male i skacza.wie ktos moze co to za stwory?

Statystyki

Ten temat przegląda 152 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 151 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.