Witam, tworzę lampkę do akwarium 25l i zdecydowałem się na SMD 5050. Ktoś może mi polecić jakiegoś sprzedawce, który by miał wszystkie odpowiednie przedmioty? Szukając nie mogę znaleźć takiego (znany serwis) :/ Chciałbym mieszaną barwę, czyli biały zimny, ciepły, niebieski i czerwony i nie wiem czy każdą listwę osobno, czy jakoś RGB. Ktoś coś doradzi?
Ekonomicznie to kup zasilacz plus 4 moduły dc-dc step-down,albo zasilacz regulowany i podłącz równolegle wszystkie paski do niego.Do podłączenia pasków led nie potrzeba tajemnej wiedzy. Więcej nie będę wymyślał ,bo sam nie piszesz czego chcesz.Nie chce mi się wyciągać na sile tego od Ciebie.
Wszystko jest w pierwszej wiadomości Co nie znajdę sprzedawce to czego nie ma, a chciałbym wszystko u jednego zakupić, a nie przepłacać na przesyłce ot co najprościej kupić osobno komponenty i git, RGB jak najbardziej tez może być, ale pytam w razie czego. Może akurat ktoś ma jakieś doświadczenia
O sterowaniu nie napisałeś ani słowa. Do podłączenia wystarczy kawałek kabla, pasek LED i prawie dowolny zasilacz 12v. Cos nie chce mi się wierzyć ,ze sprzedawcy pasków nie maja zasilacza.
Nie nie to chodzi mi o same paski, chciałbym zakupić 30cm paski w tych kolorach co pisałem od jednego sprzedawcy/sklepu Na złość wszędzie, któregoś brakuje, albo niebieskiego, albo czerwonego. Albo to ja nie potrafie szukać ;P
Bo sam tak używam, i kolega też. W prosty akwarium LT lub MID takie światło wystarcza. Mam od 2 lat w krewetkarium. Zobacz na lampki ADA Aquasky lub chihiros, same białe ledy .... pewnie nie są to jakieś tanie diody ale też chyba nie warto przepłacać. Jak byś dodał po pasku czerwonych i niebieskich to by było tego za dużo, 5cm każdego koloru po środku akwa też wystarczy.
Z diod RGB i wszystkich kolorów na max tez uzyskujesz białe światło. Wiec to raczej jeden diabeł ,które weźmie. Zwłaszcza,ze to i tak najzwyklejsze diody będą.
kriss w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 12005
Witam chciałbym kupić lampę led wpadły mi w oko 2 lampy pomoże ktoś wybrać a może jakaś inna by była lepsza.Zbiornik 240l 120x50x40 aktualnie jest tuba ledd aquael sunny oraz tetratex 980 grow akwariu...
Dejv_95 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2102
Witam
Stoję przed wyborem oświetlenia do klasycznej 90 czyli 90x45x45
Zastanawiam się nad Chichirios Wrgb II 90 lub 2x Chichirios Wrgb II Slim
Cena podoba, aranżacja będzie w stylu Ryuboku.
Co byśc...
slawko1 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2922
Hej
zastanawiam się nad nowym oświetleniem do moje baniaczka 160L (100x40x40cm). Zastanawiam się nad takimi lampami:
1) Twinstar Light 900S seria II
2) https://sklep.roslinyakwariowe.pl...
cichy33 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9804
Witam,
Planuje zakup oświetlenia pod akwarium 54L (60x30x30).
Z roślin mało oraz średnio wymagające, chciałem tez parę czerwonych, do tego co2.
Mam 2 propozycje:
-Aquael leddy slim duo 16w, sunny i pl...
mikit w Oświetlenie· Odpowiedzi: 125 · Wyświetlenia: 39187
Witam wszystkich.
Niedawno zrobiłem sobie lampę na power led na chipie epistar 45mil. Średnio 150lm/W i kąt świecenia 140*. Natomiast znajomy napisał mi, że power led jest już nieopłacalny i kłopotli...
bartosz34 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1903
Witam. To co napiszę poniżej nie jest tutorialem ale jeżeli ktoś kiedyś trafi na ten temat a będzie miał podobne do moich rozważania lub zapędy to myślę, że będzie choć trochę pomocny, zwłaszcza, że n...
Lali75 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10566
Z racji tego że te moje coby, świecą bardzo punktowo, przez to niektóre zielsko cierpi i światło jest skupione, chyba tak na 60 stopni, pomyślałam że dokupię belkę na ledach 8520, (jest wybór 7000k lu...
Dejvid1221 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2620
Witam
Mam baniaczekk 240 L i zastanawiam się nad doborem oświetlenia, ma to być strikte roślinny zbiornik HT.
1 opcja to: Chihirios a1201 65wat 9700 lumenów podejrzewam że światła może być za mało, ...
wegrzyn19161 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2093
Witam w ten pochmurny dzień
Będę robił oświetlenie z pasków led 8520 do baniaka 112l i mam zamiar dać ich 6pasków po 70cm powinno być ok :)
Ale p mam pytanie czy dorzucać tam jeden pasek led GROW nib...
Statystyki
Ten temat przegląda 228 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 228 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej