Małe/niskie gatunki żabienic - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Małe/niskie gatunki żabienic

Liczba wyświetleń: 1769·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok

17 cze 2016, 00:07 Małe/niskie gatunki żabienic  (#1)  

Poszukuję małych (lub po prostu niskich) gatunków żabienic, moja echinodorus maior rosnie za ogromna jak na akwarium 112l. Polecicie coś, co nie zarośnie mi 2/3 akwarium ?

sian
Ranga: Początkujący

Piotr Baszucki Nowa Ruda
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

image1.jpeg

Małe liscie u rotali indici....

zizy82 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3946
Cześć Problem polega na tym ze rotala indica robi się co raz mniejsza listki sa co raz mniejsze , jeszcze chwila i zniknie mi w ogole..... Opis akwa : 260l Podłoze-ada amazonia Światło- 4x54w ( czas ...

Podmiana wody. Małe akwarium - Duży filtr

piotr0234 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2747
Cześć Mam nie wiem jak rozwiązać problem z ilością podmienianej wody. Chciałbym podmieniać 1/3 wody tygodniowo. Problem w tym że akwarium ma 49l a sam filtr zewnętrzny 18l pojemności (unimax 500). Jak...

Sadzenie żabienic

skrzatekMK w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2028
Cześć, Planuję w swoim akwa (112l) foto: https://lh3.googleusercontent.com/vliEQrRoKcUjq5ZrAFULA8kGnNVqUJH6sJUt9wnXF66RSKsKtERLZu74mUyzjLg6E4u7pwWsxLMdKIj_drXspECQEU1ie9l6zeVgu7I5OSt-Cg2lXzSGKu2mzu8x...

Rzadkie gatunki zwartek

Anonim 46444 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1476
Czołem! Byłbym wdzięczny za informację czy są szansę natknąć się gdzieś w Polsce na któryś z tych gatunków?: Cryptocoryne bullosa Cryptocoryne auriculata Cryptocoryne keei Cryptocoryne striolata Cryp...

Małe Anubiasy

PKS_26 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1315
Witam, mam pytanie jakie są odmiany małych lub nie dużych anubiasów ? ostatnio dotarł Anubias minima bonsai (chyba najmniejszy) zamówiony mam Anubias nana mini chciałbym jeszcze jakiś gatunek delikatn...

Takie małe co nieco

dariuszmachander w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1456
Witam, postanowiłem wykorzystać nieużywane doniczki, które stały na parapecie. Postanowiłem zrobić w nich trawnik a czy się uda pokaże czas. Wykorzystałem do tego celu donice betonowe. Na sam dół da...

Niskie rośliny czerwone?

Kyle w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1676
Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie są niskie rośliny o czerwonym zabarwieniu (tudzież jakimkolwiek poza zielonym ;))? Przez "niskie" rozumiem coś na "koniec I i początek II planu"...

Niskie rośliny akwariowe

marcin_akwarysta w Sprzątanie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 7650
W akwarium 200L mam spore żabienice, ogromnie rozpasione lotosy, rośnie i wygląda to bardzo ładnie ale na dole nic tylko żwirek z ziemią ogrodniczą pod nim. czy możecie polecić jakieś niziutkie roslin...

Gatunki roślin dobrze rosnących w LT na bazie ziemi .

Tusia w Sprzątanie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 35317
Wklejamy tutaj zdjęcia i nazwy gatunków roślin, które z powodzeniem udaje nam się hodować w swoich LT . Zapraszam wszystkich, którzy po lekturze książki pt. "Rośliny w akwarium", założy...

Gatunki microsorium / wielkość.

-Michał- w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5934
Witam. Jak w temacie mam microsorium w akwarium 240l . Rośnie sobie na korzeniu i chodzi o to że za bardzo rośnie :lol: . Chciałbym zmienić na jakiś mniejszy gatunek (o mniejszych liściach ) . Jak ...

Statystyki

Ten temat przegląda 215 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 215 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.