Microbe-lift Gravel & Substrate Cleaner + Special Blend
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witajcie, zakupiłem na próbę wspomniane w tytule produkty. O ile Special Blend wiem, że trzeba podawać po podmianie wody, to kiedy najlepiej podawać Gravel & Substrate Cleaner? Też po podmianie razem ze Special Blendem? Czy może np. dzień lub dwa przed podmianą?
Pozdrawiam
-

akwafun
●
- Ranga: Stały bywalec
Ja podaje zazwyczaj dzień lub dwa przed podmianką co miesiąc zazwyczaj.
-

labi90
●
- Ranga: Poznaje temat
A czy ten środek czyszczący nie ma wpływu na filtr kubełkowy?
-

akwafun
●
- Ranga: Stały bywalec
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak syfu jest dużo to filtr się po prostu przypcha.
-

Lali75
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Powiązane tematy
Stosuje i wydaj mi się to dobrym połączeniem Seachem Prime przy podmianach oraz Stability i Pristine. Mam w szafce sporo Microbe-Lift SPECIAL BLEND oraz Microbe-Lift GRAVEL i zastanawiam się,czy jest ...
Witam,
Chciałbym podzielić się moimi dyletanckimi doświadczeniami z używania preparatu.
Preparat zakupiłem zachęcony opisem:
"Aby obniżyć pH I utrzymać je na poziomie 6,5:
- dodaj 1 łyżeczkę (...
nitrogen.jpg
Zmiany w produktach Microbe-Lift:
- produkty Microbe-lift stopniowo bedą zmieniać swoje etykiety na ich nową, uatrakcyjnioną wersję
- niektóre produkty Microbe-lift stopniowo zmienią...
Mam akwarium działające od 5 tygodni. Cykl azotowy zamknął się, ale zbiornik nie jest stabilny i przeżywa najazdy glonów. Kupiłem Microbe special blend. Jak powinienem zacząć podawać ten preparat w ty...
Witam, przymierzam się zakładać z kolegą jego pierwsze akwarium roślinne, będzie to 63 litrowy zbiornik na bazie substratu podżwirowego Tropica oraz niezbyt mocnym oświetleniem na paskach LED 5630 DIY...
Ma ktoś może doświadczenie w startowaniu zbiornika na amazonii, power sand i aquabase? Kiedy powinienem zacząć nawozić ferką do słupa wody, czym i w jakich dawkach?
Cześć,
Mam prośbę, czy ktoś kto używa Ada Special Shade mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań.
Mam akwarium głównie z roślinami cienia (microsorium, bolbitis, mchy, cryptocoryny, anubiasy), ale też ...
Witam.
Microbe-lift BLOOM-GROW
Czy ktoś z was może mi wskazać jakie otrzymam stężenia pierwiastków w akwarium po dodaniu np. 10ml tego nawozu do akwarium 210l.
Niestety nie jestem biegły w takich wyli...
Witajcie !
jakiś czas temu kupiłem Microbe-Lift Gravel & Substrate Cleaner i Microbe-lift Special Blend
ale po przeczytaniu uważnie ulotki zauważyłem że ponoć te preparaty zbijają azot i fosfor....
|