|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zatem warto będzie wypróbować tym bardziej, że na pewno będzie on korzystniejszy cenowo w stosunku do Green Gain. Kiedy przewidujecie go w swojej ofercie i jaka będzie przybliżona cena ?
-

aquamateo
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Wspieram stronę kontem Premium
Otrzymałem informację od polskiego dystrybutora, że produkt spodziewany jest w kraju w okolicy sierpnia. W sklepach zapewne we wrześniu/październiku.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Pisałeś Piotrze, że regularnie korzystasz z podobnego preparatu jakim jest green gain. Możesz opisać na podstawie swojego z nim doświadczenia jaki ma zauważalny wpływ na kondycje roślin w Twoim zbiorniku ?, czy faktycznie bardziej je stymuluje do odbicia po przycince ?. Pytam bo niektóre trudniejsze gatunki roślin zdecydowanie gorzej "wracają do życia" po takim zabiegu, a czytałem pozytywne opinie że generuje on szybsze odbicie.
-

aquamateo
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Gatunki takie jak Rotala green, Eleocharis acicularis mini, Micrathemum Monte Carlo odbijają błyskawicznie. Dozuję codziennie po 1 kropli na 20l. Podmiany wody raz w tygodniu, gdy nie jest to możliwe - raz na 2 tygodnie. U mnie fajnie się to sprawdza z nawozami ADA - podaję wszystko codziennie rano.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
-
Akwaria
Powiązane tematy
471269531_10161273820782635_3518008945811850222_n.jpg
Nowo założone akwarium to delikatny ekosystem, który dopiero się kształtuje. Choć z zewnątrz wygląda na gotowe - woda jest klarowna, rośliny pos...
Cześć, pojawiły mi takie czarne "paprochy" na dnie seachem prime, czy preparat dalej jest zdatny do użycia?
Cześć wszystkim,
po filmie Filipe Oliveira:
zacząłem się rozglądać za produktami z których korzysta Filip. Używa on Seachem Tabs. Jednak jakie było moje zdziwienie gdy spojrzałem na skład tych table...
Czym różni się Seachem Flourish Excel od węgli innych producentów . są jakieś różnice czy tylko cena ?
Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Przymierzam się do startu zbiornika i zastanawiam się jak używać potasu od Seachem.
Używał ktoś z was może tego na starcie? Czy dozować trzeba codziennie czy co d...
Witam, czy ktoś ma jakieś wskazówki do startu akwarium na podłożu aktywnym Help Advance Soil ? Akwarium założone 3 dni temu, woda RO na gh6 potas 10ppm i tyle, dzisiaj podmiana 50% i co dalej ?
Witam
Od 3 miesięcy stosuje całą linię nawozów marki Seachem i jestem ciekawy jakie są Wasze opinie na temat tych nawozów ?
Może ktoś stosuje te sole a zarazem jest "biegłym chemikiem amatorem"
Interesuje mnie czy na podstawie opisu stosowania i podanego skladu "wyczerpującego"
można przeliczyć na ppm (mg/l), ile jest po...
Cześć, do dyspozycji mam następujące linie nawozowe: Green Aqua, Aqua Forest, Seachem.
Mam dylemat. Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi nawozami? Godne polecenia czy raczej odradzacie? :)
Dane ak...
Witam. Używam mineralizator seachem i mam pytanie jakie powinien dawać GH przy stosowaniu według instrukcji czyli 16g na 80litrow
|
|