Danecki w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3094
Witam wszystkich. Wiem ze podobnych wątków jest sporo, ale moj problem pojawił sie po zmianie oświetlenia. Akwarium 60l. Podloże to zwykły żwir. Nawoże caly czas tak samo, micro, macro + carbo z firmy...
Miłośnikzieleni w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5575
Witam wszystkich forumowiczów .
To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium.
Najpierw trochę o akwarium:
Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45)
Oświetle...
Zevhitus w Rośliny· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3131
Witam,
Od 6 miesięcy mam drugie akwarium. Na samym początku wszystko było pięknie, rośliny rosły jak rakieta, silne, zdrowe i kompletnie bez glonów.
Od jakiegoś czasu rośliny przestały rosnąć, zaczęł...
wiciu6 w Rośliny· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2298
Witam, mam problem z roslinami w akwarium , które zostało założone 2 tyg temu. Są kropki z glonów , obsychają brzegi i na trasach nitki.
Temp wody 25
PH 7.5 ( właśnie będę aplikował pH minus )
Dałem...
Wojciech S w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3288
Witam, od około miesiąca mam problemy z moim akwarium 240l, baniak jest koło 1,5 miesiąca po restarcie, na początku zapowiadało się dobrze, lecz po jakimś tygodniu rośliny bardzo zwolniły wzrost i po ...
Hiporafa w Nawożenie· Odpowiedzi: 74 · Wyświetlenia: 38293
Witam, jestem początkującym akwarystą. zawsze miałem akwaria na podłożu jałowym bez nawozów. Teraz założyłem akwarium 112l na substracie jbl aquabasis i zacząłem nawozić akwarium nawozami aqua art bez...
tomeklca w Rośliny· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1553
Witam,
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość .
Od pewnego czasu rośliny zaczęły ginąć . Normalnie się rozpuszczać.
Akwarium 60l, uruchomione rok temu.
Parametry wody :
NO3: 60
NO2: ...
Konrad2022 w Nawożenie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8122
Cześć! Zarejestrowałem się na tym forum aby poprosić Was o poradę w ustabilizowaniu mojego akwarium. Nie mogę sobie z tym poradzić od dłuższego czasu ani nawet ustalić czy chodzi o mikro/makro oraz mo...
Statystyki
Ten temat przegląda 577 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570953
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 577 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej