|
|
Pelegnica Ramirezka a ekectricblu
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Tak jak w temacie, myślałem żeby w zbiorniku 180L trzymać sobie 3 pielegnice Ramirezka samiec+ 2 samiczki i do tego w tym samym zbiorniku Ramirezka electricblue. Samiec +2samiczki. Sa z jednej rodziny wiec chyba nie bedą sie ganiały . Co myślicie o takim połączeniu ?
-

kropelka
●
- Ranga: Poznaje temat
Ramirezki dobierają się w pary i żyją w parach, nie haremach. Kolejna sprawa to jeśli masz ochotę na rozmnażanie itp. to powinno się wymieszać krew, czyli nie trzymać ryb z tego samego miotu. Trzymanie ramirez w haremach powoduje, że słabsza samiczka zostanie zdominowana.
-

Lali75
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Ja w sobote mam zamiar kupic Ramirezy German Electric blue, u mnie w Maidenhead Aquatics akurat sa 2 (chyba parka) 28 funa za nie chca... I tez mam pytanie czy nie beda ganiac mi moich malych R. Galaxy?
-

michalakwa
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Bournemouth
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wiem o mieszaniu krwi, i wolał bym kupić parke, tzn połączyć parke z dwuch rożnych źródeł . Tylko czy sie przyjmą i zaczną razem ze sobą pływać .
-

kropelka
●
- Ranga: Poznaje temat
Do pierwszego tarła, a czy sa wymieszane czy nie to i tak w końcu zaczną się trzeć.
-

Lali75
●
michalakwa napisał(a):Ja w sobote mam zamiar kupic Ramirezy German Electric blue, u mnie w Maidenhead Aquatics akurat sa 2 (chyba parka) 28 funa za nie chca... I tez mam pytanie czy nie beda ganiac mi moich malych R. Galaxy?
Michał, wiesz zakładając że kupisz młodziutkie ryby, nie powinno być problemów, ale tak naprawdę wszystko zależy od ryby. Podobnie jest z osławionym skalarem u neonami, Jak młodego skalara wpuścisz do stada neonów, nic złego nie powinno się stać, natomiast dorosły może sobie zrobić z nich lepszej jakości karmę. U mnie skalary zawsze żyły z neonem simulansem (on jest mały) ale zawsze też najpierw były neonki a później dochodziły młodziutkie skalary.
-

Lali75
●
Powiązane tematy
Witam.
Od około dwóch tygodni zauważyłem, że jedna z ramirezek ma jedno oko jakby mętne, mleczne. Przestała jeść i w ogóle nie wypływa.
wiecie co to może być?
Witam,
Proszę o poradę w związku z Ramirezką która od 2 dni zachowuję się apatycznie, nie spożywa pokarmu, utrzymuje się głównie w jednym miejscu w górnych partiach akwa i przez dłuższy czas (1,5 dni...
|
|