Witam wszystkich,ostatnio zmuszony zostałem do zrestartowania jednego z moich baniaków a ponieważ szkoda mi było wyrzucać ładnie obrośniętego korzenia i kamieni które pozostały mi z poprzedniego akwarium postanowiłem wszystko wykorzystać.
Wymiary: akwarium 50l Oświetlenie: Lampa led własnej roboty o mocy 12W Nawożenie: brak CO2: brak Podłoże: ziemia ogrodowa wymieszana z keramzytem;
Parametry wody: Nie mierzone Temperatura: pokojowa ok 25C Filtracja: filtr wewnętrzny aquaela 4,2 W, 240 l/H Mieszkańcy : krewetki red oraz rainbow
marcinde w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5719
cześć wszystkim.
przedstawiam moją nową kostkę: 35x35x40.
nie jest to moje pierwsze akwarium, kilka lat temu prowadziłem kostkę 30 litrów, przy drugim podejściu do niej to nawet chyba z sukcesem, nie ...
wojtekszuminski w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5745
Witam ruszylem z nowym projektem. A raczej z dwoch mniejszych akwarii przeszedłem na 2 wieksze. Oba maja 19 l. A ich poprzednicy 8l i 12l. Troche za male dla mieszkancow zwanych bojownik. Ale teraz be...
_wolverine_ w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4197
50l z CO2 po trzech i pół tygodniach
Dzien dobry akwaryści
Z checia uslysze jak najwiecej uwag i podpowiedzi
50l od Aquael.
Filtr fzn3 gabka, wata i matrix
co2 soda i kwasek na elektrozaworze oswietl...
tomaszzaq1xsw2 w Akwaria· Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 24248
- 180x60x70wys 756L
- Belka DIY 150w Power led, Full spectrum,
- Żwir 1-2 mm 90kg + 10 kg lawy
- Korzenie Japońskie
- Kamienie znalezione w rzece
- 26° bez grzałki
- Co2 i nawożenie jak posadze roślin...
PKS_26 w Akwaria· Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 20679
Witam forum po długiej przerwie, przedstawiam zbiornik w stylu nature, który wystartował wczoraj (17.04.2020)
Wymiary : 45x31hx36 50L
Oświetlenie: 2x Chihiros RGB 45 wysoko podwieszone i na 70% mo...
PKS_26 w Akwaria· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9266
Kolejna odsłona Scaper'sa ;) Parę detali jeszcze muszę dopracować ale jest to co było w zamyśle, aparatura tymczasowo jutro dojdą nierdzewne rurki chihiros o raz nowy model dyfuzora również chihiros. ...
Norad404 w Akwaria· Odpowiedzi: 65 · Wyświetlenia: 23008
Akwarium jest moim debiutem na podłożu aktywnym, jednocześnie debiutem jeśli chodzi o akwaria HT. Mam jeszcze akwarium ze żwirem i ziemią ogrodową. Chciałem spróbować swoich sił w prowadzeniu trochę b...
Yoruichi w Akwaria· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5905
Cześć,
Jako newbie zacznę od początku :)
Cel: akwarium towarzyskie Ameryka Pd & Azja (gł. Tajlandia, Indonezja)
Zbiornik 105 l
Oświetlenie LED night&day 10W
Sunny 12h/d
nocne wg uznania
F...
Bent423 w Akwaria· Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 14082
Witam
W miejscu gdzie poprzednio miałem akwarium jakiś czas temu nawiedziła mnie akwarystyczna wizja aby postawić sobie z powrotem jakieś szkiełko :D . Szukałem jakiegoś innego akwarium np typu Fluval...
Statystyki
Ten temat przegląda 567 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570990
• Liczba wątków: 48802
• Użytkownicy: 36933
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 567 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej