Lewa woda w jbl e901 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Lewa woda w jbl e901

Liczba wyświetleń: 1415·Odpowiedzi: 4
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
macius93 Dęblin

09 maja 2016, 11:36 Lewa woda w jbl e901  (#1)  

Witam wszystkich forumowiczów. Wydaje mi się że odkryłem problem z lewą wodą w moim filtrze jbl e901 jest to wersja z podstawką bez uszczelki. Jestem posiadaczem tego filtra od 3 miesięcy i jest to mój pierwszy filtr zewnętrzny dlatego też wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Po zakupie filtra zrobiłem restart akwa. Na początku wszystko fajnie aż zaczął coraz bardziej pojawiać się pływający syf co sprawiło że zacząłem podejrzewać filtr o branie lewej wody no i chyba się nie myliłem. Podczas ostatniego czyszczenia moją uwagę przykuła szczelina pomiędzy głowicą a podstawką. Gdy podświetliłem latarką wnętrze wirnika można było zobaczyć z zewnątrz w małej szczelinie światełko co w moim rozumowaniu nie powinno wystąpić i to chyba a raczej na pewno przez to filtr łapię lewą wodę. Po złożeniu filtra oczywiście wszystko pasuje i się normalnie zamyka. Na jednym ze zdjęć po położeniu podstawki na podłodze widać że nóżki po prawej stronie są dłuższe przez co podstawka nie dochodzi do głowicy. Czy to normalne w tych filtrach czy po prostu mi się trafiła jakaś lipna wersja?

macius93
Ranga: Początkujący

Miasto: Dęblin

maslo_82 Poznań

09 maja 2016, 12:41 Re: Lewa woda w jbl e901  (#2)  

Nie odkryłeś, ten problem już jest znany od bardzo dawna. Ja tylko nie wiem dlaczego tyle osób wciąż kupuje to badziewie.

maslo_82
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Poznań

09 maja 2016, 12:54 Re: Lewa woda w jbl e901  (#3)  

Miałem kupić ten filtr ale gdy zacząłem czytać opinie to niestety branie lewej wody okazało się powszechnym problemem w tym filtrze. W poprawionej wersji mieli usunąć ten problem jednak gdy ponownie zagłębiłem się w temat wg posiadaczy nie do końca im się to udało. Ostatecznie definitywnie przekreśliłem ten filtr. Nie miałem tego modelu filtra w rękach i nie wiem czy konkretny problem konstrukcyjny, który opisujesz jest powodem tego że filtr źle działa czy jednak coś innego ale poszperaj na forach, także tych zagranicznych i wtedy zweryfikujesz swoje przypuszczenia. Wg mnie niestety nie jesteś jedynym użytkownikiem tego urządzenia borykającym się z tego typu problemem. Na podstawie tego co przeczytałem o tym filtrze mogę stwierdzić, że niestety "poprawka" jaką poczynił producent nie przyniosła oczekiwanych efektów. Nie pamiętam już tylko czy uszczelka była przed poprawką czy po ale tak naprawdę i tak nie ma to znaczenia bo filtr dalej bierze lewą wodę.

Spartan
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
danioo Jaworzno

09 maja 2016, 13:09 Re: Lewa woda w jbl e901  (#4)  

Kolego poszukaj dobrze, a znajdziesz temat o lewej wodzie w tym filtrze.

danioo

Miasto: Jaworzno

Wspieram stronę kontem Premium

09 maja 2016, 13:16 Re: Lewa woda w jbl e901  (#5)  

Tu np masz cały wątek jak ludzie muszą poprawiać po tym "markowym" producencie...

https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... ?start=140

i jeszcze parę innych znajdziesz.

Christo

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_5010.jpg

Purigen - mleczna woda po pierwszym użyciu

TheRendash w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2674
Witam serdecznie, Akwarium bardzo amatorskie, założone 22.07.2024. Zestaw gotowy AQUAEL LEDDY 60XL - 60 x 30 x 40 cm (zmieniony wyłącznie filtr) Filtracja AQUAEL Turbo Filter 500 filtr wewnętrzny - t...
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19341
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
IMG_20230328_150311.jpeg

Seachem purigen - mleczna woda

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 10259
Dzisiaj włożyłem 100ml purigen do filtra w celu pozbycia się zabarwionej wody od korzenia. Co mnie zszokowalo to 30 min po włożeniu purigenu woda w akwarium mleko!. Wkład przepłukany przed włożeniem...
IMG_0109.JPG

Woda przezroczysta

Juta w Filtracja · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 8964
Witam wszystkich, mam akwarium od miesiąca co zrobić żeby woda byla przezroczysta ? Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
szafka.jpg

Mam 500 zł mój stary jbl cieknie co proponujecie?

BOROTom w Filtracja · Odpowiedzi: 70 · Wyświetlenia: 16993
Hej. W moim akwarium 540l "skończył się" jbl 1901 zaczął cieknąć i nic nie pomaga.Szukam nowego w rozsądnej cenie i chciałem zapytać o wasze spostrzeżenia i co proponujecie. Wysłane z Redm...
74714.jpg

Termometr cyfrowy JBL

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2495
Zauważyłem, że ostatnio cieszą się coraz większą popularnością. Swój wypuściła firma JBL i przy okazji przygotowała filmik z montażu.

JBL e901

Rafallo26 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2437
Cześć! Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1759
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Po zmianie filtra zewnętrznego woda śmierdzi

afka81 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3761
Witam, ostatnio zmieniłem filtr z Jbl e-1502 na aquela ultramax 2000, ze starego przełożyłem ceramikę i dołożyłem nowej, dodałem bakterie nitrifikacyjne na start nowego. Od 2 tygodni woda zaczęła śmie...

Woda z zmiękczacza do stałej podmiany

hexagon_2005 w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 12040
Witam, mam pytanie czy woda z domowego zmiękczacza np. Aquahome 20 nadaje się do stałej podmiany wody w akwarium? Tj. Mam taki plan. Buduje akwarium 1500 litów Mam podprowadzona wodę pod akwarium i...

Statystyki

Ten temat przegląda 184 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571020
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36937

•  Najnowszy użytkownik: filip_lis

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 184 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.