Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam! Krótko i zwięźle: Mam zamiar założyć zbiorniczek ogólny z kilkoma krewetkami Amano. Czy potrzebują one jakichś specjalnych warunków? Czy wystarczy Benibachi Bee MAXIMUM (pod podłoże i cotygodniowo) i pokarmy naturalne ( suszona pokrzywa, liście szpinaku, dębu, brzozy) i pokarm ze spiruliną? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Tromo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Zwykłe podłoże, woda kranowa i powinno być OK, nie mają specjalnych wymagań, do wychowania młodych potrzebna jest słona woda, więc na maluchy się nie nastawiaj.
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
Czyli nie kupować Bee MAXIMUM?
-
Tromo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie jest jakoś super zalecane pod amano pewnie ale się nada, próbka 2g bo więcej nie ma sensu. Jakiekolwiek inne bakterie też by były ok, BT-9, Enlive itp ....
-

matu
●
- Miasto: Gdańsk
Ok. Dzięki 
-
Tromo
●
Według mnie to najzwyklejszy żwirek wystarczy, woda filtr i tyle. Najlepiej amano lubi różnorakie tabletki.
-

Rafik25
●
- Miasto: Radzymin
Powiązane tematy
Cześć zakładam ten temat bo może się to komuś przyda. Na internecie raczej nie znalazłam tego co mi się przydało zanim doszło do tragedii ale z własnych obserwacji napiszę co następuje.
W akwarium po...
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Witam. Chciałbym przestawić wam moją przygodę z rozmnażaniem krewetek caridina japonica- Amano.
Na wstępie zacznę od pierwszego podejścia:
Na stanie:
-akwarium ok. 12l
-menzurka 1000ml
-moździerz do ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
Witam, tak jak w temacie dziś zauważyłem pierwszą krewetkę z jajkami w moim krewetkarium . Z tego co mi wiadomo to samice wachlują i przekładają jajka w celu ich natleniania, lecz u mnie krewetka nosi...
Wymyśliłem i nawet zamówiłem sobie krewetki amano ale mam w akwarium skalary.
Zeżrą?
Cześć
Czy 5 sztuk krewetek amano pomieści się z gromadką red cherry w akwarium 49l z gęstą roślinnością? Czy nie będzie im za ciasno i czy amano nie będzie agresywne wobec mniejszych red cherry?...
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Dzień dobry.
Planuję zrobić restart starego akwarium i chciałabym przenieść moje krewetki amano do innego akwarium, w którym mam podłoże Shrimp Sand. Według informacji na opakowaniu, podłoże obniża ...
Mój bojownik udławił się dzisiaj krewetką, próbowałem pomóc rybce, ale mi się nie udało. Mieliście kiedyś taki przypadek z jakąś rybą? Co robić w takich sytuacjach?
|
|