Kiedyś tam mieli szerszy wybór fauny akwariowej, teraz mizernie. W każdym razie jeśli kupisz to takie, które nie długo u Ciebie potem pożyją. Takich sklepów po prostu należy się wystrzegać, bo zwierzaki mają tam fatalne warunki
Tata_Franka w Zwierzęta· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4974
Jaka będzie optymalna konfiguracja kakadu w akwarium roślinnym 182l? 1+3, 2+2?
Akwarium jeszcze nie wystartowało, ale w głowie już sobie planuję.
Inni towarzysze to najprawdopodniej będą - razbora kl...
astar w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 16822
kakad-800x400.jpeg
Mam te rybki od jakiegoś czasu u siebie w akwarium. Udało mi się je rozmnożyć a także zrobić im kilka zdjęć, postanowiłem więc na dobry początek dodać informacje o nich do powstaj...
wisnianadeser w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2135
Jakiś czas temu kupiłam pielęgniczki kakadu (1+2), trochę rybki podrosły i zaczęłam mieć wątpliwości. Mam wrażenie, że jedna rybka jest samcem, a nie samicą. Daję zdjęcie 3 moich rybek. Pomóżcie kocha...
KarolGda w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4016
Chciałem się dowiedzieć czy karmicie swoje razbory klinowe i pielęgniczki kakadu i czy macie jakieś pokarmy zaspokajające potrzeby obu tych gatunków.
Moje rybki żyjące w 54l akwarium karmię:
- Tetra M...
Fisher King w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1812
Szanowni Forumowicze,
Potrzebuję pomocy w aranżacji akwarium w centrum Krakowa :D
Jako nastolatek, interesowałem się akwarystyką. Miałem wówczas “akwarium roślinne” (z krewetkami i pielęgniczkami R...
astar w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 9263
Tytuł trochę przewrotny bo narybek rośnie i ma się całkiem dobrze. Udało mi się rozmnożyć Pielęgniczki kakadu niejako przypadkiem. Jak urządzałem na nowo akwrium 180l: https://www.roslinyakwar...
marlowe w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5652
Pochodzenie
Pielęgniczki kakadu pochodzą z Ameryki Południowej. Zamieszkują głównie małe rzeki i strumienie w Peru, Boliwii oraz częściowo w Brazylii.
Charakterystyka, płeć i usposobienie
Ryba o...
Zobek w Zwierzęta· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 12286
Witam,
Chodzi mi głównie o to, czy krewetki mogą w zgodzie żyć z kakadu :?: . Pytam się dlatego, że agassizy mojego kolegi nie dawały krewetkom żyć a w swoi akwa chciałbym mieć pare krewetek. Z góry ...
BlackLady92 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2062
Witam mam pewien problem w interpretacji zachowań kakadu. Posiadam zbiornik 72l a w nim 1 samiec i 2 samice pielęgniczek kakadu ( nie ma innych ryb) , są u mnie od tygodnia i zauważyłam że samiec i wi...
Statystyki
Ten temat przegląda 303 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570984
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36930
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 303 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej