Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam Mam akwarium 60l z filtrem multikani l i chciałbym dobrać obsadę ale się na tym niezbyt znam Myślałem nad ławicą neonków 10 sztuk Czy Gupiki mogą żyć z neonkami Otoski Mógłby mi ktoś coś doradzić
-
Przemkosław
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Gupiki mogą być neonkami. To jedno z najczęstszych zestawień u początkujących akwarystów.
-
Spartan
●
- Ranga: Poznaje temat
Przemkosław napisał(a):Czy Gupiki mogą żyć z neonkami
Nie mogą. Wymagają zasadowej wody, a neony kwaśnej. Jakie są wymiary akwarium? Jakie są podstawowe parametry wody, którą dysponujesz - GH oraz pH (jeżeli akwarium już 'działa') lub KH (jeżeli badasz kranówę).
-
Anonim 46444
●
Dzisiaj idę kupić testy, a wymiary akwarium to 60*33*30
Akwarium ma niecałe 4 tyg, chciałem wcześniej kupić testy ale nie mogłem
-
Przemkosław
●
Testy oczywiście kropelkowe a nie paskowe .
-

coolfon1988
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Przemkosław napisał(a): Akwarium ma niecałe 4 tyg, chciałem wcześniej kupić testy ale nie mogłem
A to będzie kranovit czy będziesz przygotowywał wodę? Jeśli kran to neony na wstępie odpadają 
-
Anonim 46444
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wodę mam z kranu i używam uzdatniacza wody jbl Ferropol, To może stadko gupików?
-
Przemkosław
●
Tak - gupiki to zdecydowanie najlepsze w takiej sytuacji rozwiązanie. Możesz też zdecydować się na same samce, wtedy unikniesz problemów z nadmiarem potomstwa. Ten ferropol to nie tyle uzdatniacz co nawóz 
-
Anonim 46444
●
Powiązane tematy
Witam , mam prośbę , aktualnie w akwarium mam 2 ławice : 10.szt. kardynałka chińskiego i 10 szt. Zwinnika czerwono ustnego 1 zbrojniki niebieski do tego niezliczoną ilość krewetek , kilka helmetów i i...
Zapraszam do obejrzenia.
Jeśli interesują Was polskie opisy ryb przeznaczonych do zbiorników roślinnych podejrzycie je w sklepie RA:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/ryby-krewetki-slimaki-c-348.html...
Witam.
W mojej kosteczce 45x45x48 (85 litrów) mam obecnie:
3 x Prętnik karłowaty
5 x Razbora Espei - po weekendzie dojdzie jeszcze z 7szt. bo ma być dostawa w sklepie
7 x Otosek przyujściowy
1 ...
Witam. Od 2 tygodni prowadzę akwarium.
Kostka 40x40x40 ok. 60L
Zaczynam powoli planować obsade :)
Na pewno krewetki bo to z myślą o nich zakładalem baniak , marzyly mi się Caridinal z sulawesi, ale ...
Witam,
czy warto/mogę wrzucić pare sztuk jakiś małych rybek do akwarium o wymiarach: wysokość 25 cm, długość 37 cm, szerokość 18 cm, jeśli coś można to jakich?
Czy tylko same krewetki zostawić?...
Cześć!
Akwarium 75L 61x36x44,8cm, w środku korzeń, kilka roślin, sporo piachu, kilka kryjówek z kamieni/pod korzeniem (zainteresowanych odsyłam tutaj:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/za...
Witam mam w planie założenia baniaka 112l, narazie jeszcze go nie uruchomiłem, ale chciałbym żeby było to akwarium bogate w rośliny i chciałbym w nim mieć gupiki mieczyki molinezje oraz zbrojniki nieb...
Cześć. Wytartowałem swoje pierwsze duże akwarium kilka dni temu i teraz chciałbym się zastanowaić nad jego obsadą.
Akwarium : 100x40x50
Filtr: Ikola 400 maxx
Grzałka : 300W Aquael
CO2- bimbrownia (ch...
W moim "półwyspie Malajskim" mieszkają na razie:
- gurami mozaikowe Trichopodus leerii 1+3 (teoretycznie :wink: a w praktyce zobaczymy jak podrosną)
- razbora klinowa Trigonostigma heteromor...
Witam. Mam troche zgryz z doborem rybek do obsady.
Akwarium 100l.
Obecnie posiadam:
1x glonojad
6x otosy zwykle
1x otos tygrysi
20x neon czerwony
Chcialbym dobrac kilka sztuk jakichs wiekszych rybek ...
|
|