Czernienie małego henia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czernienie małego henia

Liczba wyświetleń: 945·Brak odpowiedzi
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.

22 kwi 2016, 20:15 Czernienie małego henia  (#1)  

Panowie i Panie mam pytanie.
Akwarium 25 litrów. Filtr Hydor prime 10.
Oświetlenie 10w Power led.
Zalane 2 miesiace temu. Akwarium na ziemi ogrodowej.
Nawożenie co2 z butli. Przyuważyłem że mały henio zaczął czernieć w przeciwieństwie do dużego henia.
ph-7.2 Po4 1.5 Fe 0.25 nh3 No2 0.01

kaza2
Ranga: Początkujący

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

Przycinka małego heńka

marlowe w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1572
Rozrósł się bardzo i pionowo (3-4cm) i w poziomie. Chciałem go przyciąć, ale jak tnę bardzo nisko to pod soczysto zielonymi listkami i łodyżkami heńka jest on uschły, jasno brązowy, czy aby nie za nis...

Podłoże pod małego heńka.

tuka w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1887
Witam, Czy mały heniek wymaga żyznego podłoża? Mam całą resztę (oświetlenie, CO2, pełne nawożenie), ale mam żwirek + substrat pod tym i zastanawiam się czy ze względu na małe korzenie heńka jest...

Siatka ochronna dla małego henia?

qqrq w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1986
Mój mały heniek nie może się wybić, bo co jakiś czas go guraminy skubią. Czytam w necie i mozna znalezc informacje o wykałaczkach i spinaczach, ale te nie ochronią mi henia przed skubianiem przez rybk...

przezroczyste liście małego Heńka

Adrian26 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 2407
Panowie co sie dzieje z małym heńkiem gdy obserwuje od dziś na nim zjawisko jakby pomniejszania się/skarłowaciał i jego liście staja sie przezroczyste??

Co kupiłem : małego czy dużego heńka ?

Mr.Salmon w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1785
Witam, Proszę o pomoc w rozpoznaniu mojego ostatniego zakupu. Zamówiłem w pewnym sklepie (nie w RA) Hemianthus callitrichoides Cuba. Po otwarciu pudełka stwierdziłem, że coś tu nie gra. Kupił...

Czym zastąpić małego henia

PampersBoy w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1363
Tak jak w temacie. czy mogę go zastąpić. Naszła mnie plaga nitek i nie mogę się ich pozbyć. Nitki są tylko na małym heniu.

Czernienie roślin

Młody123 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1111
Witam. Od kilku dni mam problem ze swoimi roślinkami w akwarium. A mianowicie liście robią się czarne , a żabienicy wydaje mi się , że usychają liście. Akwarium : 60 litrów filtr kubełkowy oś...

Statystyki

Ten temat przegląda 96 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.