[Ankieta] Filtr wewnętrzny AquaEL ASAP - HIT CZY KIT?
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Hmmm 28 głosów i nikt nie uzasadnił swojej oceny trochę szkoda  Filtr ciekawy, wygląda jak konkurencja dla Eheimowskiego Pick Upa. Mnie w Aquaelach zawsze denerwowały trzy rzeczy. Kiepskiej jakości przyssawki, tak samo kiepskie gąbki oraz niedokładne ich dopasowanie tzn wolne przestrzenie między gąbką i ściankami obudowy filtra. Kiedyś miałem unifilter 500 i właśnie przez niedokładne dopasowanie w filtrze były martwe przestrzenie dla wody, przez co zanieczyszczenia zbierały się tylko w jednym miejscu na gąbce, podobnie bakterie nitryfikacyjne. Jeśli Aquael zniwelował te wady to moim zdaniem filtr może być wart zainteresowania 
-
AquaMike
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Mam ten filtr i żle go oceniam tak jak pisał przedmówca ma wolne przestrzenie i zle dopasowaną gąbke która bardzo szybko się zapycha, przy takiej wydajności jak podaje producent powinien robić pralke w akwarium u mnie w tej chwili chodzi w 40l i szału nie robi
-
sosna_am
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Bielsko-Biała
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Filtr jest absolutnie beznadziejny co w sumie nie dziwi patrząc na cenę... Skusiłem się bo konstrukcja jest ciekawa - głowica zostaje w akwarium na czas czyszczenia. Jednak fakt, że potrafi się całkowicie zapchać w 3 dni jest nie do przyjęcia. Przepływ wody jest zupełnie przypadkowy, gąbka beznadziejna i słabo dopasowana. Od czasu zakupu już dobre pół roku leży w szafce i się kurzy. Te informacje o zdobywaniu międzynarodowych nagród za produkt roku to żenada  pokazująca, że tego typu wyróżnienia kupuje się w hurtowni wyróżnień nie polecam - wręcz ostrzegam przed zakupem
-

rob1979
●
- Miasto: Tychy
Znajoma ma ten filtr w akwarium, a raczej miała. Totalny badziew... trzeba go czyścić co tydzień, bo się zapycha i ledwo co wirnik się rusza. Najgorszy filtr od aquaela.
-

Baartuss
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Lublin
Hmmm ,czyli jednym słowem lipa... Dzięki za komentarze, bo miałem na niego chrapkę, myślałem nawet o zamianie badziewnej gąbki aquael na eheimowską o podobnym rozmiarze z pick upa, ale jednak sobie odpuszczam z tego co piszecie to filtr raczej nie warty nawet tych 30zł. Kurdę Aquael mógłby się wreszcie wziąć do roboty, bo te ich gąbki są naprawdę beznadziejne, gorsze niż do mycia naczyń....
-
AquaMike
●
Powiązane tematy
Hej
Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
|