Lampy LED Chihiros z regulatorem problem z mocą światła - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Lampy LED Chihiros z regulatorem problem z mocą światła

Liczba wyświetleń: 1228·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Wygląd listy:
Andersen Katowice
Witam wiem, że jeden z użytkowników ma podobny problem co ja z lampkami Chihirosa z dołączonym regulatorem światła. Mam 2 lampki 30cm na stalowych nóżkach w wersji wysokiej na swoich kostkach. Światło mam ustawione o 3 kliki niżej niż maksimum bo przy pełnej mocy, mimo wysokiego usytuowania ledów w akwarium pojawia się pył. Problem pojawił się po pewnym czasie i powiązałem go z pewnym objawem, który nęka mój dom. Stara instalacja elektryczna i dużo urządzeń typu bojler, pralka, zamrażarki itp. Światło ustawione na regulatorze i wpięte w zwykły programator czasowy działa dobrze do czasu wywalenia prądu ( główny bezpiecznik ). Po ponownym włączeniu prądu na bezpieczniku następuje reset ustawień regulatora i świeci całą mocą. Jest to upierdliwe o tyle, że większość dnia mnie nie ma i po powrocie gdy zanik prądu był np rano mam pył na szybach. Na szczęście ostatnimi czasy mam tzw Smart Home i za pomocą komórki mogę sprawdzić stan oświetlenia i regulować natężenie:D po prostu wybieram nr do żony i ona sprawdza i ustawia :D Jest to jednak pewien dyskomfort. Czy oprócz nas dwóch jest ktoś jeszcze z takim problemem? Gdzie leży przyczyna resetowania skoro programator odłącza prąd, a mimo to lampka wtedy wstaje ok. Czy to jakieś przepięcie, skok napięcia może to powodować? Lampki są podpięte pod listwę z zabezpieczeniem.

Andersen
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Katowice

Wspieram stronę kontem Premium

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
grzechow DSW
Ten typ tak ma... pewnie,ponieważ obserwuje u siebie na jonizatorze, że po wyłączeniu z listwy do której jest podpięty i ponownym włączeniu sam "nie wstaje" tylko trzeba z ręki nacisnąć power i wybrać tryb pracy. Dlatego wydaje mi się, że ustawienia są zapamiętywane ale tylko gdy jest "w sieci".

grzechow
Ranga: Poznaje temat

Miasto: DSW

Ja miałem problem z regulatorem, ale po wymianie na nowy wszystko gra. Też mam ustawiony o 3 kliki niżej. Podłączony jest do zegara i pamięta wszystkie ustawienia. W razie przerwy w dostawie prądu lub chwilowego zaniku napięcia nie ma problemu. Nie miałem u siebie sytuacji z wywaleniem bezpieczników, więc nie wiem jak sterownik zachowa się w takim przypadku. Lampkę mam na niskich nóżkach i też walczę z pojawiającym się pyłem.

waldiw
Ranga: Początkujący

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

500069559_1133704112126039_3761407677983838121_n.jpg

Chihiros WIFI HUB PRO

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 11385
500069559_1133704112126039_3761407677983838121_n.jpg "Aktywnie przygotowujemy się do premiery Chihiros WIFI HUB PRO, który już niedługo wejdzie do masowej produkcji. Jako centralne centrum intel...
micmol.jpg

Nowość - lampy MICMOL

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6977
micmol.jpg Miło mi poinformować o wprowadzeniu do oferty lamp LED marki MICMOL. To wiodący producent oświetlenia akwarystycznego, którego produkty zyskują ogromną popularność za oceanem i w Europie....
YouTube

Film Lampy Skylight - Pachi przedstawia

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 645
Hej Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji. Film po niemiecku.

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1463
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
YouTube

Lampy Skylight FM w akcji

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1437
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight. Link do opisu produktów: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
YouTube

Nowe lampy ze stajni Chihiros

FoCuS_PL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 13743
No to oglądamy :-)
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 25792
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
IMG_20260206_195046726_HDR.jpg

Żywotność belek led

andrzejkowac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3577
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1081
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Led pod pokrywę

kayaba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2022
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...

Statystyki

Ten temat przegląda 308 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 308 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.