michanek1 w Nawożenie· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 9308
Witam,
od jakiegoś czasu pojawiają się dziury w roślinach i zatrzymał się wzrost roślin.
Świecę 11h dziennie z czego pierwsze 2 i ostatnie 2 godziny to świt i zmierzch.
Parametry wody:
PH - 7.6
Gh - 1...
vasteq w Nawożenie· Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 21402
Czy może ktoś wytłumaczyć jak twardość wody a w szczególności KH ma wpływ na przyswajalność nawozów lub na ilość ich podawania? Przy małej twardości potrzeba chyba mniejszych dawek nawozów zgadza się?...
Anonim 4156 w Nawożenie· Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 9557
Akwarium od kilku lat. Oświetlenie led kombinowane. Wg info winno być w granicach 0,5-07W/l. Całość na zwykłym żwirku. Pojemność 120 l. Podmiany wody co tydzień po 20 litrów RO (mineralizowana). CO2 p...
tomto1 w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4457
Cześć, zmagam się z tematem wybarwienia jakiś już czas - bez zadowalającego skutku ;) Oto co próbowałem i efektów niemal nie widać:
- azot = 0, nie podawany przez 3 tygodnie, znaczące spowolnienie wz...
mario w Nawożenie· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 8221
Cześć,
generalnie miałem nie mieć jakiś super wymagających roślin ale nawet i te mają swoje słabsze dni. Obecnie w zbiorniku 720l brutto na zwirku, zbiornik dojrzały 4mce,nieodmulany:
1) Nurzańce
2)...
Mariusz S w Nawożenie· Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 12540
Witam,
Jestem początkującym akwarystą, mam problem z zielonymi palmami na liściach np. anubias ale również na roślinach czerwonych. Testuję wodę na no3 ( ok 20) i po4 ( ok 0,5).
Azotu nie mogę zbić f...
Anonim 4156 w Nawożenie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9257
Akwa 120 litrów i CO2 z butli. Co tydzień podmiana 20 l wody RO, co 3 tygodnie - 30 litrów RO.
Od kilku tygodni utrzymuje mi się stały poziom NO3 (10-20 mg/l), K - 15 mg/l. Fosfór w pożądanym zakresie...
brunonatura w Nawożenie· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 9531
Cześć,
rozpoczynam nowy wątek, aby nie mieszać w innych założonych przeze mnie.
Chciałbym rozpocząć nawożenie w moim Iwagumi. Akwarium ma miesiąc i dojrzało.
Mam dwa gatunki roślin Eleocharis parvula...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3953
Dzień dobry
Czy jest w ogólne możliwe aby na starych liściach występowały niedobory mikro na przykład żelaza?
Czy w przypadku niedoboru mikro roślina przestaje raczej rosnąć i niedobory wystąpią jed...
Furyan w Nawożenie· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9723
Witam , od półtorej roku mam baniak 200 litrowy.
Pół roku temu dołożyłem CO2 i miesiąc temu wymieniłem oświetlenie z oryginalnego juwela na dwie belki Superfish 56W suny + aquael plant 32w.
Rośliny po...
Statystyki
Ten temat przegląda 325 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571606
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 324 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej