JBL ProFlora direct Inlinediffusor - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

JBL ProFlora direct Inlinediffusor

Liczba wyświetleń: 4582·Odpowiedzi: 3
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Temat tego dyfuzora zaczął się, tutaj:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... l?start=75

Ale nie chcę zaśmiecać koledze tematu, więc tu chciałbym prosić o Wasze spostrzeżenia na temat tego sprzętu. Ja go mam od paru dni i na plus na pewno fakt, że wreszcie nic mi nie spowalnia pracy filtra (wcześniej reaktor AM1000). Na minus bąble CO2 jakie wypuszcza

Druga sprawa w jego środku jest coś na kształt owalnej membrany, cichutko syczy podczas pracy dyfuzora, macie ten pojemnik z membraną wypełniony wodą?

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Widziałeś ten wątek?:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 67086.html
Trzeba wymoczyć tę membranę przed podłączeniem. Ja dziś będę miał w końcu swój egzemplarz. Zrobię jak JBL przykazał i dam Ci znać, czy jest jakaś różnica, tzn. czy lecą bąble, czy nie.

szymon 82
Ranga: Początkujący

Dziękuje Szymon, nie widziałem tamtego tematu, tam sie przeniosłem. Ten do zamkniecia.

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tomasz Matysiak okolice Lublina
Czy możecie powiedzieć o co chodziło w udostępnionym wątku ponieważ już wygasł. A ciekawi mnie jak problem został rozwiazany

Tomasz Matysiak
Ranga: Poznaje temat

Miasto: okolice Lublina

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

dyf1.jpg

Dyfuzor przepływowy JBL

roslinyakwariowe.pl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 48599
dyf1.jpg JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych... Czyt...

Jak podłączyć dyfuzor JBL taifun proflora do fx6

Garfield w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2440
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...

Jbl pro flora direct 12/16 problem z dyfuzorem zewnętrznym

arkosw w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4402
Witam. Zrobiłem u siebie bimbrownie na zelatynie. Produkuje pięknie co2 1 babelek na sekundę . Mam do tego dyfuzor narurowy jbla , ale bombelki lecą z niego bardzo duże i wpadaja przez wylot filtra do...

JBL proflora direct 16/22 problem

HaberAqua w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4825
Witam, czy ktoś używa wspomnianego w temacie dyfuzora i może coś powiedzieć o nieszczelności na uszczelce spieku? Dopiero zamontowałem dyfuzor i niepokoi mnie ta nieszczelność mimo że posmarowałem usz...

Problem JBL m502

antus w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2902
Witam.Dostałem w prezencie używany zestaw JBL ProFlora najprawdopodobniej m502.Reduktor wraz z zaworem magnetycznym, dwa manometry+ butla. Po podłączeniu reduktora i odkręceniu pokrętła CO2 wydobywa s...

Podłączenie JBL proflora 2 ph

Adrian26 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2543
Czy ktoś z kolegów wie czy da się podłączyć jbl proflora 2 podłączyć pod inny elektrozawor od co2 jak oryginalny?

Reduktor ciśnienia i JBL elektrozawór

pj007 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3816
Witam Mam takie pytanie. Posiadam butle co2 1,5 kg. Reduktor standardowy dwu zegarowy. Do tej pory posiadałem elektrozawór 230V. Mam możliwość nabycia elektrozawór JBL 12V. Czy da się to połączyć ...

Jbl co2 plus ph test

Piotrek1974 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1695
Witam. Mam taki problem z tym testem ze po 3 dniach woda w nim jest przezroczysta :)) 1 dzien jest niebieska 2 dzien zielona 3-4 dzien przezroczysta :))) Test staly jbl z gotowym plynem (35 kropel)...

JBL Inline CO2 Dyfuzor

Pum4 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1415
Poniewaz ciezko znalesc konkretne infomacje na temat tego dyfuzora dlatego napisze jak wygladala krotka przygota z tym produktem. Zamontowalem urzadzenie 35 cm od wykotu do akwarium, membrane moczyle...

Jaki indykator lepszy - JBL czy standardowy?

manjaro w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1656
Jaki indykator CO2 będzie lepszy/dokładniejszy ten zwykły z kulką szklaną czy ten od JBL? I od razu drugie pytanie jak to jest z tym płynem wskaźnikowym. Czy rozcieńczać wodą a jeśli tak to którą - z ...

Statystyki

Ten temat przegląda 179 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 179 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.