Belka oswietleniowa SL-1000, czy pawer ledy do akwa 200L - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Belka oswietleniowa SL-1000, czy pawer ledy do akwa 200L

Liczba wyświetleń: 782·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam wszystkich akwarystów
Po nieudanej próbie oświetlania paskami led oraz naświetlaczami LED mojego baniaka postanowiłem zainwestować w nowe oświetlenie, ale poszukując power ledów do mojego baniaka natknąłem się na taka belkę [Link niezgodny z regulaminem]
Co sadzicie o tej belce, zda to egzamin czy lepiej samemu zrobić oswietlenie z power ledów 1W?
:?:

kmarcin28+
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Polecam oświetlenie wykonane samemu w oparciu o power ledy CREE 8)

http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 68204.html

funflik
Ranga: Znający temat

Mam pytanie czy stosowałeś kalimatory (soczewki) do swojego oświetlenia. Na razie jestem na etapie zbierania informacji oraz ile co kosztuje. Jeśli wyjdzie dużo taniej niż (167zł )cena tej belki lub bedą konkretne informacje ze belka to badziew to wtedy będę budował.
Dzięki za wskazówki :D

kmarcin28+
Ranga: Początkujący

Nie ma sprawy, ja nie stosowalem soczewek do mojej 112l (jak w stopce) i rowniez nie widze potrzeby stosowania soczewek, do Twego baniaka 200l to na pewno, ale wszystko zalezy od Ciebie 8)

http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 66346.html

funflik
Ranga: Znający temat

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48557
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...
IMG_1204.JPEG

Belka JUWEL

adamon w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3005
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu. Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
60tka - 1.jpeg

Chihiros WRGB II - czy warto?

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 18861
Zapraszam do obejrzenia.
IMG_0286.jpeg

Belka led - ktora wybrać?

mario w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5710
Chciałbym wymienić belkę LED w moim zbiorniku 720l (200x60x60). Są dostępne dwie belki w oparciu o powerled: Parametry belki led 1: Pobór mocy: 168 W » Moc oświetlenia: 17640 lm » Zastosowane diody:...
IMG_20240806_171004.jpg

Belka na Power ledach. 90x45x45

gintur w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5380
Po bardzo długim okresie zaniedbań w akwarium chciałbym przywrócić zbiornik do życia .Pomyślałem o zmianach w oświetleniu Obecnie mam w akwarium dwie belki świetlne zamontowane na profilach aluminiowy...

Zielone ledy

Przemon w Oświetlenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 11350
Cześć . Mam takie pytanko odnośnie power led koloru zielonego . Czy stosował ktoś do swoich lamp właśnie ten kolor led . Chodzi o zastosowanie zielonego do podkreślenia koloru roślin . Czy zielony wyo...

Oświetlenie do 200l Aquael Optiset - prośba o radę

lukaszsz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3312
Dzień dobry. Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie. Na ten moment mam: 1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm 2. Diversa LED Expert ...

Belka Power Led

Marcellinoo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1245
Witajcie Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...

Akwarium 75x35x40 - Sinkor LED II 75 cm - czy wystarczy?

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1762
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Belka LED DIY do kostki 50x50x50

pin54 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6905
Cześć W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...

Statystyki

Ten temat przegląda 490 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 490 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.