Ile najdluzej czekaliscie na towar zakupiony ze sklepu RA? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ile najdluzej czekaliscie na towar zakupiony ze sklepu RA?

Liczba wyświetleń: 672·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
Zaloguj się, aby zmienić widok
Hej,

tak jak w temacie, ile najdluzej czekaliscie na przesylke?

Ja zamowilem pare rzeczy 08.03 i tak jak wszystko w miare szybko zostalo skompletowane tak na rosliny z zamowienia czekam juz 3 tydzien gdyz caly czas sa "w drodze z plantacji" przez co cale zamowienie nie jest wyslane. Ja nie wiem naprawde na ktorym kontynencie ta plantacja sie znajduje ale wydaje mi sie, ze w obecnych czasach tak dlugi czas oczekiwania na skompletowanie zamowienia wydaje sie poprostu skandaliczny. W sumie jest to pierwszy internetowy sklep (obojetnie z jakiej branzy) w ktorym tak dlugo czekam na zamowiony towar. Na wielki plus za to obsluga telefoniczna. Gdyby nie ta sympatyczna pani juz dawno polecialyby CH* i K* i odstapilbym od umowy tym bardziej ze nie bylo to zamowienie na jakas smieszna kwote.

A jak bylo u Was?
Czy moze przesadzam i taki czas oczekiwania jest standardem?

Alinoe123
Ranga: Początkujący

Przeważnie ponad tydzień po czym i tak musiałem dzwonić bo nikt tego nie aktualizuje ze można już odebrać.

dhanyy
Ranga: Stały bywalec

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Alinoe123 napisał(a):Hej,

tak jak w temacie, ile najdluzej czekaliscie na przesylke?

Ja zamowilem pare rzeczy 08.03 i tak jak wszystko w miare szybko zostalo skompletowane tak na rosliny z zamowienia czekam juz 3 tydzien gdyz caly czas sa "w drodze z plantacji" przez co cale zamowienie nie jest wyslane. Ja nie wiem naprawde na ktorym kontynencie ta plantacja sie znajduje ale wydaje mi sie, ze w obecnych czasach tak dlugi czas oczekiwania na skompletowanie zamowienia wydaje sie poprostu skandaliczny. W sumie jest to pierwszy internetowy sklep (obojetnie z jakiej branzy) w ktorym tak dlugo czekam na zamowiony towar. Na wielki plus za to obsluga telefoniczna. Gdyby nie ta sympatyczna pani juz dawno polecialyby CH* i K* i odstapilbym od umowy tym bardziej ze nie bylo to zamowienie na jakas smieszna kwote.

A jak bylo u Was?
Czy moze przesadzam i taki czas oczekiwania jest standardem?

Hej,

Zajrzałem do Twojego zamówionka i widzę, że 2 razy w odstępie 7 dni dokładałeś jeszcze inne produkty do zamówienia.

To zgodnie z informacją na stronie wydłuża cykl zamówienia - roślinki nie mogą czekać tyle na nowe produkty i co tydzień zamawiane są nowe egzemplarze tak, aby zamawiający otrzymał zawsze świeży towar. To bardzo ważne.

Najlepszym rozwiązaniem jest zawsze złożenie osobnych zamówień na dodatkowe towary, tak aby nie wstrzymywać wysyłki roślin.

Niestety to zamówienie do Holandii i musi być nadane wyłącznie na początku tygodnia,
w zeszłym były w Polsce Święta i niestety normalny cykl dostaw i wysyłek był przesunięty.

Przekazałem już Twoją sprawę obsłudze sklepu.

[edit]
Otrzymałem właśnie informację zwrotną, że w piątek rozmawiałeś z chesterem na temat zamówienia i terminu wysyłki. Twoja przesyłka wychodzi w poniedziałek (dziś) z uwagi na potrzebę kilku dni na transport do Holandii.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda
dhanyy napisał(a):Przeważnie ponad tydzień po czym i tak musiałem dzwonić bo nikt tego nie aktualizuje ze można już odebrać.

Michał rzuciłem okiem na Twoje ostatnie zamówienia:

Złożono 1 marca o 7:30 rano,
3 marca o godzina 14:24 wysłano zaproszenie po odbiór zamówienia na e-mail.
Czas kompletowania zamówienia: 1 dzień roboczy

Poprzednie zamówienie złożono 16 stycznia (sobota) o 1:37 w nocy.
19 stycznia (wtorek) o 11:07 wysłano zaproszenie po odbiór zamówienia na e-mail.
Czas kompletowania: 1 dzień roboczy

Zamykam wątek, w razie wątpliwości, zapytań podaję namiary do obsługi sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/kontakt.php
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Screenshot_2024-05-18-20-16-55-848_com.miui.gallery.jpg

Jak i ile świecić lampa na diodach power LED. Świeży baniak

Sebosska w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4024
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
YouTube

Kilka rodzajów podłoży jaka kolejność i ile tego dać.

Sebosska w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6502
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy -piasek kwarcowy 1,3 mm -Rotala maflora light -Aquaforest lava soil black -Substrat jbl aqua basis plus Probl...
YouTube

Ile kg piasku do 125l akwarium?

Amarok w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2931
Witam! Posiadam akwarium Juwel Rio 125L https://juwel.pl/produkty/akwaria/rio-125-led-bialy, chciałbym stworzyć podobne akwarium jak na filmie nie wiem jednak ile piasku zostało tam dobrane? Piasek...
1.jpg

Co ile ja lać

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5662
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium. A...
kostka.jpg

Ile Nawozic i jakie Nawozy

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4640
Witam, Mój zestaw Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam Filtracja- HW ...
Screenshot_20230319_155756_Chrome.jpg

Jakie i ile podłoża do 112L

LukasTroch w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8711
Witam. Zastanawiam się nad nowym podłożem do 112L pod roślinne akwarium. Myślałem nad jakimś tanim substratem aktywnym ale nie mam pojęcia ile go potrzeba na 80x30 akwarium. I też nie mam jakos mocno ...

Ile zeolitu na 112 litrów wody w akwarium?

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3777
Witam Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...

Nawozenie z dozownikiem. Ile razy dziennie ?

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2663
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...

Ile lumenów na litr wody w akwarium?

Evanthas w Oświetlenie · Odpowiedzi: 79 · Wyświetlenia: 105589
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile w akwarium roślinnym powinno być lumenów na jeden litr. Zakupiłem lampkę diversa led intenso 10,1w i jestem trochę przerażony bo wychodzi mi 26 lumenów na litr....

Ile mam czasu na zalanie podłoża?

olczyk w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2884
hej wszystkim akwariuszom :) po przygotowaniu aranżacji w akwarium, ile mam czasu na zalanie podłoża? Pytam, ponieważ czekam na przesyłakę z roślinami. Czy mogę zalać akwarium na wysokość podłoża a po...

Statystyki

Ten temat przegląda 323 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570983
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 323 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.