Brak szkła na rynku europejskim - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Brak szkła na rynku europejskim

Liczba wyświetleń: 1227·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Dziś otrzymałem e-mail od firmy Diversa:

Szanowni Państwo,
Informujemy, iż z powodu braku szkła na rynku europejskim, a zarazem drastycznym wzrostem cen tego surowca jesteśmy zmuszeniu wprowadzić podwyżki cen z dniem 01.04.2016r na asortyment, którego składnikiem jest szkło.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Coraz więcej się buduje, coraz więcej produkuje itd. We wszystkim tym użycie szkła również ma swój udział, stąd pewnie możliwość wystąpienia jego deficytu.
Zastanawiam się jedynie w jakim stopniu recykling jest tu pomocny. Jaki procentowo ma on wpływ na ilość tego surowca, i czy ma on w ogóle jakąś finansową pozytywną przekładnie w sensie niższych cen dla potencjalnego Kowalskiego. Czy może jest tak że profit z jego istnienia w głównej mierze spijają producenci danego surowca.

A co do cen, no cóż, niedobrze.

aquamateo
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

viv-super-pure-6.jpeg

Nowe akwaria ze szkła "Super Pure" marki ROTALA

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8518
viv-super-pure-6.jpeg Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora: Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :) AKWARIA SUPER PURE T...
male-280322.png

Nowe zestawy akwariowe Opti z giętego szkła w ofercie Aquael

roslinyakwariowe.pl w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3315
male-280322.png OptiBent Set to kompletne, bogato wyposażone zestawy akwarystyczne z filtracją, grzałką oraz oświetleniem. Są gotowe do zakupienia w wersji... Zobacz więcej: https://www.roslinyakwa...

Akwarium 300x60x60cm ze szkła OptiWhite

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-nowyb1-28c46a4f6813b49a1cc12daba1d1d41d.jpg Mieliśmy przyjemność przygotowywać zbiornik dla kolejnego sympatyka naszego Serwisu. Tym raz...
PrzechwytywanieSzklo.JPG

Transparentność szkła Optiwhite

Spartan w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3428
Czy ktoś orientuje się może czy są stopnie przejrzystości, transparentności lub barwy szkła optiwhite? Pytam bo przymierzam się do zakupu baniaczka 240 L ( 120x40x50; grubość szkła 10mm) i w różnych m...

Rodzaj szkła

djsiny w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5057
Witam zamierzam zamówić akwarium na wymiar 45x30x35. gr4mm Akwarium ma być przeznaczony dla krewetek. 1 Pytanie to, czy zamawiać do akwarium pokrywę czy do krewetek nie jest to konieczne 2 Pytanie o...

Pękające 240-tki ze szkła 8 mm czy to prawda ??

DarekSlim w Szkło i meble · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 9943
Witam. Stoję przed zakupem akwarium OPTIWHITE 240 litrów ze szkła 8mm ze wzmocnieniami, ponieważ będe miał pokrywę i wzmocnienia wzdłużne mi nie przeszkadzają. W internecie sporo było informacji o pęk...

Brak pomyslu na aranzacje 112l

snyghter w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 912
Siema wszystkim. Nie mam pomyslu co zrobic z aranzacja swojego akwarium. Moze wy mi podpowiecie co zrobic z tym co juz mam a co zmienic. Jesli chodzi o rosliny, to tylko latwe w utrzymaniu typu nurzan...

Jaka grubość szkła

Rafik25 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5979
Mam do Was pytanie. Po przekopaniu forum niestety nie mogłem znaleźć tabeli mimo że wcześniej gdzieś mi przemknęła przed oczami. Dokładnie chce kupić zbiornik 120x50x50 ( 300l ) bez wzmocnień szkło O...

Ugięcia szkła...

ArtFed w Szkło i meble · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4197
Kupiłem akwarium firmy DIVERSA 126 litrów. Wymiary: 80x35x45 (długość * szerokość * wysokość). Szkło: 6 mm. + wzmocnienia o długości 55 cm. Na drugi dzień po zalaniu zauważyłem ugięcia szkła. Szerokoś...

Akwarium o wymiarach 250x50x60. Jaką grubość szkła wybrać?

Rafal91 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3318
Witam. Mam pytanie czy do akwarium o wymiarach 250x50x60 wystarczy grubość szkła 12mm czy robić z 15mm? Dwa filtry kubełkowe jbl 1501 poradzą sobie z takim litrazem? W akwarium będą paletki.

Statystyki

Ten temat przegląda 155 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 155 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.