Witam wszystkich, to moje drugie w życiu akwarium. Pierwsze miałem naście lat temu teraz zaczynam zabawę od nowa i liczę na pomoc:) Akwarium wystartowało na początku marca,
Wymiary akwarium: 60x30x4 - 72l Oświetlenie: 1x15W T8 (zdecydowanie za mało ale będzie więcej) Podłoże: na całej powierzchni około 4-5 cm naturalny żwir kwarcowy 3-5mm Filtracja: Aquael Filtr Turbo 500 (N) CO2:Brak Nawożenie: jak i czym powinienem nawozić?
Fauna: na chwilę obecną brak ale w planach: 8x Neon Innesa 2-3 Molinezje I co dalej jeszcze nie wiem
Żwirek wydaje mi sie małej granulacji,z takim w wielu przypadkach radzą sobie bez problemów - Wystarczy że są dosyć podrośnięte.A jakieś przydenne zawsze są potrzebne,przy takim litrażu dużego wyboru nie ma. Nie trzeba być od razu zgryźliwym,chyba że komuś to przyjemność przynosi...
Ja proponuję tak: tam u góry na pasku poklikaj sobie i poszukaj zdjęcia akwariów, galeria itp. Zobacz jakie akwaria ludzie mają w tym litrażu, poczytaj opisy i zastanów się pierw co chcesz osiągnąć. Jak na razie efekt jest słaby, marnujesz tylko kasę niepotrzebnie bo widać, że nie wiesz co robić.
Witam
Przedstawiam moje akwa. Jeszcze nie wymyśliłem nazwy - może ktoś będzie miał pomysł. A więc zaczynam:
Objętość
72l brutto (około 63l netto)
Wymiary
60cmx30cmx40cm
Oświetlenie
belka ...
Zbiornik 115x25x50 (około 140l)
Oświetlenie 70W Żarnik OSRAM TS EXCELLENCE 5600K(będzie zmiana na 4x18w - z powodu długości akwarium boki są niedoświetlone)
Podłoże sproszkowane kulki gliniano-t...
Objętość
54l
Wymiary
60x30x30
Oświetlenie
3x8w philips master
Nawożenie (z uwzględnieniem dawek na dany okres czasu)
potas zgodnie z ulotką
CO2 (z uwzględnieniem sposobu dyfuzji gazu)
w...
Objętość 112 w sumie 100 podaja scieme jak kupujesz
Wymiary :80*35*40
Oświetlenie pokrywa 2*20 W flora glo i aqua glo. ostatnio dolozylem jeszcze 1 * 18 W 6500K
Nawożenie (z uwzględnieniem dawek ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 277 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej