Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam Serdecznie!
Chciałbym zrobić nawóz, ale mam problem z kupieniem płynnego Mikrovitu Zn w Warszawie. Jeżeli ktoś ostatnio kupował to bardzo proszę o namiary. Pozostałe mikrovity kupiłem na Bakalarskiej, ale niestety Mikrovitu Zn nie mają, a sprzedawca stwierdził, że kiepsko się sprzedaje i nie będzie zamawiał. Ewentualnie byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z Warszawy mógł odsprzedać niewielką ilość.
Pozdrawiam
Janusz Bednarek
janusz_bednarek@yahoo.com
-
AH
●
Witam, mogę poratować Cie pewną ilością roztworu chelatu cynku forte. Ma stężenie równe połowie Mikrovitu Zn (czyli 20 mg Zn / ml). Płynnego mikrovitu Zn nie widziałem od dawna i wszędzie mówią, że się kiepsko sprzedawał ( bo "tylko dziwacy to kupują "  ).Pozdrawiam Konrad
-
KondzioM
●
Dziękuję bardzo za info. To by się wszystko zgadzało, bo na Bakalarskiej sprzedawca też miał tylko w proszku. Po prostu nie chciałem się bawić dodatkowo w przygotowywanie roztworu z proszku, jeżeli jest produkowany gotowy roztwór. No cóż, ale chyba będę się musiał zaopatrzyć w proszek. Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
Janusz Bednarek
-
Gość
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A w którym sklepie na Bakalarskiej ?
Dormio
-
Dormio
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
Przepraszam ale musiałem przeoczyć.
Dormio
-
Dormio
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
Powiązane tematy
Witam,
Czy ten Mikrovit nadaj się do akwarium:
http://allegro.pl/mikrovit-fe-75-1l-chelat-zelaza-sposob-na-mech-i2392994525.html ?
Pozdrawiam!
Agencik
Witam,
Wraz z zestawem soli dostałem również Mikrowit Fe w płynie.
Próbuję znaleźć informację w jakich proporcjach rozrobić Mikrovit aby uzyskać roztwór "kalibrowany". Czy ktoś mógłby podać jaki...
Witam forumowiczów.W sklepie z art. ogrodniczymi znalazłem nawóz o nazwie MIKROVIT -1 -mieszanina mikroskładników pokarmowych dla roślin. Zawartość składników - bor - 0,2; miedź-0,4, żelazo-0,6; manga...
MIKROVIT 1
ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW (w % wagowych):
magnez (MgO) 2,50 żelazo (Fe) 0,25
siarka (S) 0,70 cynk (Zn) 0,20
mangan (Mn) 0,30 bor (B) 0,02
miedź (Cu) 0,30 molibden (Mo) 0,01
MIKROV...
cześć wszystkim roślinkomaniakom :P ;-)
Co myślicie o tym Mikrovicie ?? Chciałem nim uzupełniać
mikroelementy w akwarium :).
Poniżej podam jego skład % i dla porównania skład Symfonii Złotej:
Sz...
Ile gram chelatu cynku forte 14 trzeba rozpuścić w 1 litrze wody, aby uzyskać roztwór o składzie zbliżonym do 1 litra płynnego Mikrovitu Zn?
|
|