DIY - Aquael leddy tube 6W (60x30) do 24W świetlówka 6500 - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

DIY - Aquael leddy tube 6W (60x30) do 24W świetlówka 6500

Liczba wyświetleń: 1328·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Slavecky Warszawa
Czołem!
Nie zadowalała mnie standardowa pokrywa 60x30 1x15W (jakiś no name) do mojego (a właściwie już synkowego aqua). Dodawane paski led (low price) się nie sprawdzały, generowały dodatkowe kable etc.
Oczywiście jak każdemu akwaryście ;-) brak mi cierpliwości więc pędzikiem kupiłem nową pokrywę (jak w temacie).... jakież było moje rozczarowanie gdy okazało się, że jest ona idealna do hodowli anubiasów i ślepców jaskiniowych.... :-(
Klapa owszem funkcjonalna, fajna, nie upierdliwa przy serwisowaniu aqua i karmieniu ryb ale to światło.... :-(
Pytałem Tu, pytałem tam.... dowiedziałem się trochę ale poszedłem chyba własną droga... Kupiłem Aquael Moduł Oświetleniowy Ecolight Sunny 24w t5
(ja wiem, że wychodzi z produkcji, jarzeniówka niewymienialna ale... cena (od 50-ciu parę pln w sieci) vs. 2 lata gwarancji powodują, że chyba kupię ze 2-3 na zapas i będę miał na parę lat spokój :-)
Moduł ma 50-siąt parę cm lecz.... pokrywa Aquaela miała skośne boki i okazało się, że nie wchodzi... co zrobiłem?

No i mam zamiast marnych 0,27w na litr z 0,5W (moduł ma wbudowany odbłyśnik)
Enjoy! :)
Pozdrawiam
S.

Slavecky
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Slavecky Warszawa
A oto efekty... :)

Slavecky
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Ja u siebie w pokrywie Wromak 60x30 wsadziłem 2x24W z jednym statecznikiem. Żadnego wycinania w pokrywie nie licząc otworów na kable. Elektronika i kable schowane w fabrycznej kieszeni pokrywy.

Pozdrawiam

leczyk10
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1515
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
IMG_20230316_200454_8.jpg

DIY podświetlane tło z pleksi 6mm

joshua w Oświetlenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 15998
Cześć, Od jakiegoś czasu chodził za mną projekt podświetlanego tła z pleksi. Chciałem uzyskać efekt rozjaśnienia od dołu, bez rozświetlania całej powierzchni równomiernie. Do zbudowania tła użyłem: ...
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 25983
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48883
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1111
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Oświetlenie do 200l Aquael Optiset - prośba o radę

lukaszsz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3407
Dzień dobry. Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie. Na ten moment mam: 1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm 2. Diversa LED Expert ...

Oświetlenie - Aquael vs Chihiros

arkadiuszsroka3 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3452
Cześć Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm. Zastanawiam się nad kilkoma lampami. Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3434
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Belka LED DIY do kostki 50x50x50

pin54 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7066
Cześć W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...

Statystyki

Ten temat przegląda 351 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 351 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.